مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که این نشست به صورت دوره ای و به میزبانی ۹ باغ جهانی ایران برگزار می شود، اظهار کرد: نشست باغ جهانی عباس آباد به موضوع این اثر جهانی اختصاص دارد. در این نشست موضوع چالش های نظام بهره برداری و رویکرد حفاظت از باغ های جهانی ایرانی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
مصطفی شریفی با تاکید بر ضرورت برگزاری ادواری نشست تخصصی شورای مدیران، آن را راه حلی برای مدیریت پایدار میراث جهانی باغ های ایرانی دانست و افزود: به دلیل برخورداری باغ های ایرانی از دو میراث طبیعی و معماری، همواره بیشترین بازدید گردشگران از مجموعه های تاریخی ایران به باغ ها اختصاص دارد. ایران کشوری کویری با مشکلات حوزه آب بوده و مناطق سرسبز همواره موردعلاقه ایرانیان است.
وی تصریح کرد: بازدید گسترده از سایت های تاریخی بر لزوم استفاده از الگوی ساختارمند بهره برداری می افزاید، باغ ها در قیاس با دیگر آثار تاریخی موجوداتی زنده و شکننده و زیستگاه صدها گونه گیاهی و جانوری هستند. هر اقدام به ظاهر ساده می تواند اکوسیستم، فضای سبز، پوشش گیاهی و حیات باغ ها را در معرض خطر قرار دهد. حفاظت از باغ ها باید هوشمندانه و دقیق انجام شود و بهره برداری نیز متناسب با ظرفیت و توان اکولوژیک و تاریخی باغ ها باشد.
شریفی خاطرنشان کرد: در پایان این نشست به دنبال تدوین نظام نامه و آیین نامه ای کلی بر مبنای رویکردهای مدیریتی قابل بهره برداری سازگار با باغ های ایرانی هستیم.
انتهای پیام