گلان فرزامی، معاون میراث فرهنگی استان کردستان در گفت وگو با ایسنا درباره مراسم آیینی «عروسی پیرشالیار» که هر سال در نیمه زمستان برگزار می شود، توضیح داد: این مراسم کاملاً مردمی برگزار می شود و اهالی روستا خودشان تمام تمهیدات لازم برای پذیرایی از مهمانان و مدیریت مسائل مختلف از جمله اسکان و ترافیک را برعهده دارند. جالب است که حتی مهمانان خارجی نیز برای این مراسم حضور پیدا کرده اند و درحال حاضر تمام مراکز اقامتی و اقامتگاه های محلی تقریباً تکمیل شده است.
فرزامی در پاسخ به این پرسش که با توجه به حضور گسترده مردم در این آیین، تمهیدات امنیتی و امدادی نیز پیش بینی شده است؟ گفت: از آنجا که مراسم مردمی است، مردم خودشان مراقبت می کنند. البته هماهنگی های لازم با فرمانداری و بخشداری انجام شده و شوراهای محلی نیز آمادگی کامل دارند. همچنین تیم های امدادی و آمبولانس برای مدیریت شرایط اضطراری در محل حضور خواهند داشت.
معاون میراث فرهنگی استان کردستان همچنین از علاقه مندان را برای حضور در این مراسم زیبا و عرفانی دعوت کرد و گفت: دف نوازی و ذکرخوانی توسط پیروان این آیین از بخش های جذاب این مراسم به شمار می رود و فضایی معنوی و دل نشین را ایجاد می کند.»
مراسم عروسی پیرشالیار فرصتی است برای آشنایی با فرهنگ غنی و آیین های باستانی منطقه اورامان/هورامان که با حضور مردم و گردشگران از سراسر کشور و حتی نقاط مختلف جهان به یکی از رویدادهای فرهنگی مهم کردستان تبدیل شده است.
آیین «عروسی پیر شالیار» در واقع مراسم سالگرد ازدواج یک عارف است که بین مردم ارج و قرب زیادی داشته است. برگزاری این آیین از روزهای پایانی هفته اول بهمن ماه تا پنجشنبه دومین هفته بهمن ادامه دارد و شامل مراسم های مختلفی چون «خَبَر»، «کوته کوته»، رسم «کلاوروچنی»، مراسم «ذبح حیوانات نذری» و طبخ «هلوشین» می شود. \xa0\xa0
این آیین در سال ۱۳۹۷ در فهرست ملی میراث ناملموس ایران به ثبت رسیده است.
درباره جزییات این آیین بیشتر بخوانید:
مهمان «عروسی پیر شالیار» شوید
انتهای پیام