آئین سنتی گوسفندشوران در انجدان برگزار شد

به گزارش ایسنا، به نقل از میراث فرهنگی استان مرکزی، دامداران پس از شستن گوسفندان، پشم را با قیچی‌های سنتی به نام «دوآرد» می‌چینند و برای فراوری و تولید محلی و تهیه انواع محصولات سنتی مانند نمد و لحاف و البسه استفاده می‌کنند. این آئین سنتی علاوه بر شست‌شوی گوسفندان باعث شوق و ذوق دامداران شده و نوعی تفریح برایشان به حساب می‌آید.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403031610237/%D8%A2%D8%A6%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C-%DA%AF%D9%88%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AF%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%B4%D8%AF

ایسنا/مرکزی گوسفندشوران آئینی است که دامداران روستای انجدان در یک روز معین در مسیر چشمه اقدام به ایجاد گودال می‌کنند و گوسفندان خود را با همکاری یکدیگر در این گودال شستشو می‌دهند.

روستای انجدان با قدمت هزار و ۲۰۰ ساله در ۳۷ کیلومتری شرق شهرستان اراک قرار دارد.

در آئین گوسفندشوران در بسیاری از موارد با شروع فصل گرما در خردادماه برای اینکه گوسفندان در فصل تابستان راحت‌‎تر و خنک‌تر باشند و نیز در اواخر شهریور برای اینکه پشم‌های جدید برای زمستان رشد کند، شستشوی گوسفندان و نیز چیدن پشم‌ها انجام می‌گیرد.

آئین سنتی گوسفندشوران روز گذشته ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ در روستای تاریخی انجدان برگزار شد. این آئین سنتی، هر ساله در نیمه خردادماه در روستای انجدان شهرستان اراک توسط چوپانان این منطقه برگزار می‌شود و آنان اقدام به شستشوی پشم‌های گوسفندان کرده و سپس پشم‌ها را می‎چینند.

دامداران منطقه انجدان هر ساله در فصل تابستان و شروع گرما، گوسفندان را در مسیر آب چشمه می‌شویند که این مراسم به اصطلاح محلی‌ها «گوسفندشویی» نامیده شده است.

بخوان:  پای درس آقا| ماجرای عاشورا یک فداکاری استثنایی بود