آلمان آثار تاریخی نیجریه را پس می‌دهد

یک موزه مهم در آلمان به جمع موسساتی پیوست که آثار تاریخی معروف به برنزهای بنین را به نیجریه بازمی‌گرداند.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401092919766/%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D9%BE%D8%B3-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF

توافق‌نامه استرداد این آثار تاریخی بین شهردار «کلن» و مدیرکل کمیسیون ملی موزه‌های نیجریه امضاء شده است.

آلمان همچنین برای همکاری در ساخت موزه جدیدی در «شهر بنین» اعلام آمادگی کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از آرت‌نیوزپیپر، مسؤولان موزه قوم‌شناسی «Rautenstrauch-Joest» واقع در «کلن» کشور آلمان قصد دارند مجموعه برنزهای بنین این موزه را به نیجریه بازگردانند.

این توافق‌ها درحالی حاصل می‌شوند که بر سر مالکیت آثار تاریخی فلزی و عاجی معروف به بزنزهای بنین، دهه‌ها کشمکش وجود داشت.

مسؤولان این موزه که در سال ۱۹۰۶ میلادی در شهر «کلن» افتتاح شده است، می‌گویند: مالکیت ۹۲ اثر تاریخی را به نیجریه باز می‌گردانند. سه اثر تاریخی در ماه جاری میلادی و ۵۲ اثر تاریخی نیز سال آینده به نیجریه تحویل داده می‌شود. باقی آثار تاریخی نیز تا امضاء توافق‌نامه‌های بعدی به عنوان آثار امانتی در این موزه نگهداری خواهند شد.

در جریان لشکرکشی سال ۱۸۹۷ نیروهای بریتانیا به «شهر بنین»، هزاران اثر تاریخی و سایر اشیائی که به نام برنزهای بنین شناخته می‌شوند از این مکان خارج شدند و در لندن فروخته شدند. این آثار تاریخی در نهایت از موزه‌های سراسر بریتانیا، اروپا و ایالات متحده آمریکا سر در آوردند و درخواست برای استرداد آن‌ها از اواسط قرن بیستم آغاز شد.

اوایل سال جاری میلادی نیز دولت آلمان توافقنامه‌ای را امضاء کرد که به موجب آن، مالکیت بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ اثر تاریخی به نیجریه داده شد. البته برخی از این آثار همچنان در آلمان به نمایش گذاشته خواهند شد.

بخوان:  بخشنامه معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باطل شد