وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اهدای هدیهای به پدر شهید آرمان علیوردی از او تقدیر کرد.
در ادامه یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نشر یک هزار و ۵۰۰ رمان در جامعه نشانه نشاط آن جامعه است و ادبیات در قبل و بعد از انقلاب تفاوتهایی پیدا کرده است، گفت: نیازمند بازبینی در شیوههای برگزاری جایزه جلال برای دورههای بعدی هستیم. البته برخی از روشها و روندها به دستمان رسیده است.
وی در خصوص ناشران شرکت کننده در این دوره بیان کرد: از ناشرانی که در سال ۱۴۰۰ در حوزههای مختلف آثاری را منتشر کردند، تشکر میکنیم؛ چرا که آنچه توسط ناشران چاپ میشود، حاصل تلاش جمعی از افراد است که نویسندگان مهمترین بخش این چرخه هستند. ۸۵۸ ناشر در این دوره شرکت کردند که ۱۴ ناشر به مرحله نهایی رسیدند. چهار خانم نیز به بخش نهایی رسیدند و چهار ناشر غیرتهرانی از سه استان در این جایزه به بخشهای نهایی راه پیدا کردند.
مرحوم حسین جلالپور، ویراستار کتاب «صورت سکوت» نوشته محمد قائمخانی از انتشارات شهرستان ادب، با لوح تقدیر، تندیس جایزه و ۱۵ میلیون تومان جایزه تقدیر شد و این جایزه به خانواده وی تعلق گرفت.
نرجس توکلی، ویراستار کتاب «اینجا سوریه است» نوشته زهره یزدانپناه از انتشارات راه یار، لوح تقدیر، تندیس جایزه و ۱۵ میلیون تومان وجه نقد دریافت کرد.
برگزیدگان بخش ویرایش پانزدهمین جایزه جلال آلاحمد هم به شرح زیر اعلام شدند:
علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از داوران و دستاندرکاران جایزه گفت: اختتامیه پانزدهمین دوره از جایزه جلال را برگزار میکنیم و از میان ۲۰ نامزد، اثر برگزیده و شایسته تقدیر معرفی خواهند شد. دومین سال پیاپی است که دبیر علمی جلال از میان بانوان نویسنده انتخاب میشود و از وجیهه سامانی نیز تقدیر و تشکر میکنم.
داوران این بخش هادی خورشاهیان، یوسف قوجق و محمدعلی رکنی بودند.
وی در ادامه افزود: بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ اثر به دبیرخانه جایزه جلال رسید که در یک فرآیند فشرده داوری که در چهار گروه تقسیمبندی میشدند، صورت گرفت. ما شاهد رشد کمّی و کیفی بودیم. آثار منتشر شده در سال ۱۴۰۰ مورد ارزیابی قرار گرفت و از این بین نامزدههایی معرفی شدند که امشب از بینشان آثار برگزیده و شایسته تقدیر معرفی میشوند.
خسرو باباخانی و کامران پارسینژاد، داوران این بخش بودند.
دست نویسندگان داستان کوتاه هم به جایزه اصلی نرسید!
در همین بخش کتاب «سازمان سیاسی بهائیت» به عنوان اثر برگزیده دست یافت و علاوه بر لوح تقدیر، تندیس جلال و جایزه نقدی دریافت کرد که مجری برنامه رقم آن را اعلام نکرد.
برگزیدهای که با دختر خردسالش روی صحنه رفت
بخش نقد ادبی برگزیده نداشت
برگزیدگان بخش جنبی شهید سلیمانی هم از بین حدود ۶۰۰ اثر بررسی شده در مراسم پایانی پانزدهمین دوره جایزه جلال که با حضور پدر شهید آرمان علیوردی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وی و محسن مومنی شریف، رئیس سابق حوزه هنری به شرح زیر اعلام شدند:
۲ جایزه ۲۵ میلیون تومانی برای بخش مستندنگاری
داوران این بخش نیز از بین «اینجا سوریه است» اثر زهره یزدانپناه از نشر راهیار، «پائیز آمد» اثر گلستان جعفری از نشر سوره مهر، «عقیله» اثر الهام امین از نشر بهنشر، «نبرد تنگهها» اثر مصطفی رحیمی از نشر آثار حسن باقری و «سازمان سیاسی بهائیت»، اثر حمیدرضا اسماعیلی از نشر مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، کتاب «نبرد تنگهها» را با یک جایزه ۲۵ میلیون تومانی و کتاب «عقیله» را با جایزهای به همین ارزش تقدیر کرد.
جلال همه اقطاب عالم را دید و غربزدگی را نوشت
گلعلی بابایی، بهناز ضرابیزاده و مهدی کاموس، داوران بخش مستندنگاری بودند.
مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به بخشهای جنبی این دوره اظهار داشت: به غیر از چهار بخش جایزه جلال این دوره دو بخش ویژه داریم. آثار منتشرشده با موضوع شهید سلیمانی و کرونا و مدافعان سلامت را که در سه سال گذشته منتشر شده است، مورد ارزیابی قرار گرفت و امشب برگزیده این دو بخش معرفی میشود. بخش جنبی ویرایش که امسال دومین دورهاش را تجربه میکند به بهترین ویرایش از میان آثار رسیده تعلق میگیرد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم پایانی پانزدهمین دوره از جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از نویسندگان، شاعران و پدیدآورندگان کشورمان شامگاه شنبه ۲۴ دیماه ۱۴۰۱ در تالار وحدت در حال برگزاری است.
احمدوند: شیوه برگزاری جایزه جلال تغییر میکند
یاسر احمدوند، اکبر صحرایی، میثم نیلی (مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی)، علیرضا قزوه (مدیر گروه موسیقی و سرود صداوسیما و گلعلی بابایی (نویسنده) برای اهدای جایزه این بخش به جایگاه دعوت شدند تا از میان «راننده رئیس جمهور و چند داستان دیگر» اثر سلمان کدیور از نشر شهرستان ادب، «گورگم و داستانهای دیگر» اثر عماد عبادی از نشر نظامالملک و «ویروس عاشق» اثر مجید رحمانی از نشر صاد، یک اثر را به عنوان شایسته تقدیر معرفی کنند. این اثر، «ویروس عاشق» بود که علاوه بر تندیس و لوح تقدیر، جایزه ۵۰ میلیون تومانی را دریافت کرد.
هیأت داوران بخش جنبی «کرونا و مدافعان سلامت»، کتاب «جهاد در قرنطینه؛ روایت فعالیتهای کارگاه جهادی شهید ابراهیمزاده در جهاد مقابله با ویروس کرونا» نوشته فروغ زال به راویت نجمه خدادادی از انتشارات راهیار را با جایزه ۲۵ میلیون تومانی تشویق کردند. راوی کتاب که با زینب، دختر خردسال خود در جایگاه حاضر شده بود، ضمن تأکید بر نقش مادری خود در کنار نویسندگی از دستاندرکاران جایزه قدردانی کرد.
ویراستاری که تشویق شدنش را ندید
محمود بشیری، ابوالفضل حری و جواد کامور بخشایش، داوران این بخش بودند.
هیأت داوران این بخش از بین کتابهای «تماشای روایت (بررسی تحلیلی روش انتقال عناصر داستان از روایت به درام)» اثر مجید آقایی از نشر علمی و فرهنگی، خودانتقادی ادبی؛ رسالهای در نقد هنر خویشتن در عرصه ادبیات اثر مهرداد نصرتی از نشر فرهنگ عامه و کتاب درآمدی بر ادبیات تطبیقی خاستگاه، مبانی نظری، چالشها اثر منصور پیرانی نشر دانشگاه شهید بهشتی، هیچ اثری را برگزیده ندانستند، اما «تماشای روایت» و «خودانتقادی ادبی» را با لوح تقدیر، تندیس جایزه جلال و ۵۰ میلیون جایزه نقدی تشویق کردند.
رمضانی در پایان سخنان خود در خصوص جلال آل احمد گفت: جلال آل احمد سال ۴۱ اثر «غربزدگی» را منتشر کرد و امسال شصتمین سالگرد انتشارش است. وی قطبهای مهم فکری را دیده بود و بعد از آن اثر غربزدگی را نوشت. فردی که که در دنیا گشته است و اثری را نوشته نشان میدهد که بازبینی اثرش لازم است.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل، علی رمضانی، یاسر احمدوند و … برای اهدای جایزه بخش مستندنگاری به صحنه آمدند.
رمضانی در خصوص دوره آل جلال گفت: اتفاق دیگر دوره آموزشی آل جلال است که از ۳۱ استان کشور ۱۸۰ نفر توسط ۱۳ استاد مورد آموزش قرار گرفتند که امشب شاهد پایان این رویداد ادبی هستند.
«حاج قاسمی که من میشناختم» نوشته سعید علامیان از نشر خط مقدم، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۲۵ میلیون تومان.
«شاید پیش از اذان صبح» نوشته احمد یوسفزاده از انتشارات سوره مهر، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۲۵ میلیون تومان.
جواد محقق و ساسان ناطق داوران این بخش بودند.
در حال بهروزرسانی….
منبع: https://farsnews.ir/news/14011024000665/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%87-%D9%BE%D8%A7%D9%86%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D8%AC%D9%84%D8%A7%D9%84%7C-%D8%AA%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86
تقدیر از پدر شهید آرمان علیوردی