آرتور مرادیان، معاون انجمن تورگردانان روسیه نیز عنوان کرده که تعداد درخواستهای ثبت شده توسط شهروندان روسی در مراکز صدور روادید یونان، ایتالیا و اسپانیا ۸۰ درصد کاهش یافته است که این رقم برای سایر کشورها حتی بیشتر از این هم میشود. تفاوت در ورود گردشگران در این واقعیت نهفته است که هر سه کشور همچنان به صدور ویزا ادامه میدهند.
با این وجود، برخی از کارشناسان صنعت گردشگری روسیه امید خود را به احیای گردشگری در سال ۲۰۲۳ و عمدتا به بازارهای آسیایی معطوف کردهاند، بویژه چین که در ژانویه درهای گردشگری خود را پس از سه سال برای ورود و خروج مسافران باز کرده است.
«دیمیتری گورین «معاون گردشگری روسیه خاطرنشان کرد: «اول از همه لجستیک پیچیده حمل و نقل، فقدان پروازهای مستقیم با اروپا، نیاز به پروازهای ترانزیت همراه با ترانسفر تأثیر میگذارد، پروازها اغلب بسیار گران هستند و اگر قبلاً بلیط اروپا به طور متوسط ۳۰۰ تا ۴۰۰ یورو هزینه داشت، اکنون ۱۰۰۰ یورو یا بیشتر هزینه دارد. زمان پرواز نیز از سه ساعت به ۸ تا ۲۴ ساعت افزایش یافته است.
برخی از دلایل اصلی این کاهش، مشکلات لجستیکی و هزینههای سفر بود که سه تا چهار برابر افزایش یافته است.
روسها دومین بازار بزرگ گردشگری در قبرس هستند و با وجود اینکه در فهرست دوم گردشگران این کشور قرار دارند، اما به ولخرجی شهرت دارند. همانطور که وزیر گردشگری قبرس اشاره میکند: هر گردشگر روس ۶۰ یورو در روز هزینه میکند، در حالی که سایر گردشگران مجموعا حدود ۹۰ یورو هزینه میکنند.
بخوان: نخستین دعای کمیل حج ۱۴۰۳ برگزار شد
غیبت گردشگران روسی و اوکراینی در قبرس باعث شده است که بخش گردشگری این کشور ۶۰۰ میلیون یورو از دست بدهد و بیشتر متأثر از این زیان، آژانسهای مسافرتی محلی و همچنین صنعت مهماننوازی، مانند هتلها و سایر مکانهای اقامتی هستند. هتلها بویژه در منطقه فاماگوستا، ایا ناپا و پروتاراس که بیشتر به دلیل قراردادهای گسترده با اپراتورهای تور روسیه، در حال حاضر با مشکلات بزرگی روبرو هستند.
اسپانیا، یونان و ایتالیا سه کشوری هستند که تعداد گردشگران روسی در آنها کاهش کمتری داشته است، در حالی که در سایر کشورهایی که گردشگران روسی اجازه بازدید از آنجا را ندارند، این تعداد به صفر رسیده است. به طور کلی، کاهش جریان گردشگران روس به اروپا را میتوان ۹۰ تا ۹۵ درصد برآورد کرد.
علاوهبر نزدیکی جغرافیایی و هزینههای کم، روسها به دلایل مذهبی نیز بیشتر جذب قبرس میشوند؛ زیرا این کشور مدیترانهای به خاطر نماد نقرهای مریم مقدس که در کوههای شمال شرقی آن قرار دارد، شناخته میشود.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام انجمن تورگردانان روسیه (ATOR)، لهستان، فنلاند، کشورهای بالتیک و جمهوری چک تقریباً از زمان اعمال اقدامات محدودکننده، پذیرای هیچ گردشگر روسی نبودهاند.
سال گذشته تعداد گردشگران روس به میزان قابل توجهی و تا ۹۰ درصد در کشورهای اروپایی کاهش یافته است و در این میان، برخی کشورها زیان بزرگی را متحمل شدند.
سفارت یونان درحالیکه این کشور در سال گذشته جزو ۱۰ مقصد برتر گردشگری برای گردشگران روسی بود، فاش کرد که ۳۱ هزار و ۳۰۰ ورودی تاکنون ثبت شده است که نشان دهنده کاهش ۸۰ درصدی نسبت به سال گذشته است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401102516592/%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D9%87%D8%A7
رکورد افت سفر گردشگران روس تنها به کشورهای اروپایی محدود نمیشود و طبق گزارشی که اخیرا منتشر شده تعداد خارجیهایی که با تورهای سازمانیافته از روسیه بازدید میکنند، در طول سال ۲۰۲۲ بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است؛ زیرا انزوای بینالمللی این کشور به دلیل جنگ در اوکراین، بیشتر مسافران بینالمللی را از این کشور دور نگه داشته است.
از سوی دیگر، ممنوعیت ورود گردشگران روسی به اروپا نیز بر گردشگری این منطقه تأثیر گذاشته است، بویژه در برخی از کشورهایی چون قبرس که تقریباً به گردشگران روسی وابسته بودند.