اعتبارات‌ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زیبنده اصفهان نیست



ایسنا/اصفهان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با بیان اینکه کل اعتبار استان اصفهان در سال گذشته و در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۲۳ و نیم میلیارد تومان بوده است، گفت: برای اصفهان زیبنده نیست که حوزه گردشگری در سند توسعۀ اصفهان بیاید، ولی اعتبار آن تا این حد پایین باشد.

امیر کرم‌زاده در آئین پاسداشت ثبت نشان بین‌المللی جغرافیایی هنر قلمزنی اصفهان که امروز (چهارشنبه ۱۶ آبان‌ماه) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان برگزار شد، گفت: اصفهان، هم در حوزه میراث فرهنگی و هم در حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی در کشور پیشرو است و اگر این استان بتواند به‌خوبی عمل کند مطمئناً کشور خوب عمل کرده است.

او افزود: در استان اصفهان ۶۸ هزار هنرمند صنایع‌دستی و ۴۶۰۰ کارگاه صنایع‌دستی فعال هستند. از میان ۶۰۰ رشته صنایع‌دستی در کل دنیا تعداد ۹۶ رشته و به‌عبارتی یک‌سوم صنایع‌دستی دنیا در استان اصفهان درحال انجام است. رتبۀ ما در صنایع‌دستی کشور یک است و امیدوارم این یک‌بودن به‌خصوص در حوزه اعتبارات نیز دیده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان تصریح کرد: کل اعتبار استان اصفهان در سال گذشته و در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۲۳ و نیم میلیارد تومان بوده است، درحالی که در زمان حضور من به‌عنوان مدیر این اداره‌کل در استان سمنان، اعتبار آن استان در زمینه میراث فرهنگی‌، گردشگری و صنایع‌دستی ۴۶ میلیارد تومان بود. برای اصفهان زیبنده نیست که حوزه گردشگری در سند توسعۀ اصفهان بیاید ولی اعتبار آن تا این حد پایین باشد.

کرم‌زاده اضافه کرد: صادرات صنایع‌دستی اصفهان در سال گذشته ۱۵ میلیون دلار بوده که اگرچه نسبت به سال قبل‌تر افزایش داشته، ولی بازهم برای اصفهان بسیارکم است و ما امیدواریم با همت استاندار اصفهان هرچه سریع‌تر مجوزات پایانه صادرات صنایع‌دستی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی و یا در هر محل دیگری را برای اصفهان دریافت کنیم.

بخوان:  از ریختن شِکر مقابل خانه حاجی‌ها تا آداب خاص پختن آش پشتِ پا

او با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان برای آموزش در حوزه صنایع‌دستی به اعتبار نیاز دارد، تأکید کرد:  ما نیاز داریم تا تورهایی در قالب کارگاه‌گردی راه بیندازیم، ما باید کیفیت را ارتقا دهیم و دوره‌های آموزشی در حوزه بسته‌بندی و درجه‌بندی و کیفیت محصولات داشته باشیم و حقوق هنرمندان و ازسوی دیگر حقوق مصرف‌کنندگان را به رسمیت بشناسیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با اشاره به اینکه در دولت گذشته حدود هزار نفر به جمع هنرمندان صنایع‌دستی این استان افزوده شد، یادآوری کرد: هفته آینده و در روزهای ۲۳ تا ۲۶ آبان‌ماه نمایشگاه ملی صنایع‌دستی در تهران برگزار می‌شود و ان‌شاءالله اصفهان هم پرقدرت شرکت خواهد کرد، ماه آینده نیز نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع‌دستی در اصفهان برگزار خواهد شد.

کرم‌زاده به موضوع کارخانۀ ریسباف نیز چنین اشاره کرد: صدور سند کارخانۀ ریسباف به نام میراث فرهنگی اتفاق خوبی بود که رخ داد، کارشناسی اولیه برای واگذاری این کارخانه را نیز به انجام رساندیدم، با صندوق توسعه و احیای بناهای تاریخی به تفاهم رسیدیم و شهرداری و بخش خصوصی متقاضی هستند.

او در پایان تأکید کرد: جمع کثیری از هنرمندان اصفهان در حوزه صنایع‌دستی ارتزاق می‌کنند و امیدوارم که همۀ ما خادمان خوبی برای هنرمندان صنایع‌دستی اصفهان باشیم.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403081612150/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D8%B2%DB%8C%D8%A8%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA