انتشار نخستین بار 45 میلیون سند جنگ در دهه فجر

به گزارش فارس، سامانه سجا دفاع مقدس عملیات‌های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس با رویکرد اسنادی، جستجو در بانک اطلاعاتی مجموعه اسناد و مراکز اسنادی دفاع مقدس،‌ دریافت سند با فرمت‌های مختلف از اهداگران با قابلیت نوشتن شناسنامه سند همراه با آلبوم افتخار شامل تصاویر و فیلم‌های دوران دفاع مقدس و تاریخ شفاهی و مصاحبه‌ها را فراروی مخاطبان خود قرار خواهد داد.

وی درباره نحوه جمع‌آوری این اسناد ادامه می‌دهد: از آنجایی که دفاع از میهن و خاک در برابر متجاوز با حضور مردم بوده است،‌ بسیاری از اسناد، عکس‌ها و غیره در دست مردم وجود دارد که از طریق سایت ما می‌توانیم این موارد را دریافت کنیم و به عنوان ذخیره‌ای برای ملت ایران به نمایش بگذاریم تا دیگران هم استفاده کنند.

بعد از گذشت ۶ سال از تأسیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با حضور سردار عزیز جعفری فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه الله الاعظم (عج) از سامانه جامع اسناد دفاع مقدس با نام اختصاری «سجا دفاع مقدس» در گردهمایی مدیران کل بنیاد حفظ آثار و نشرارزش‌های دفاع مقدس در دی‌ماه سال ۱۳۹۹ رونمایی شد تا اسناد و مدارک مربوط به هشت سال دفاع مقدس در گام نخست برای رفع نیاز مخاطبان و پژوهشگران در دسترس قرار گیرد.

تأکیدی که رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه اسنادی دفاع مقدس داشتند

سردار علاماتی با اعلام این خبر که به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد دهه فجر سایت جامع اسناد و مدارک دفاع مقدس رونمایی خواهد شد، بیان می‌کند: عموم مردم عزیز و ولایتمدار در دهه فجر امسال می‌توانند هر آنچه درباره اسناد جنگ می‌خواهند، بهره‌برداری کنند. در واقع این سایت برای بهره برداری تمام اشخاص حقیقی و حقوقی است تا بتواند پاسخگویی به شبهات و جلوگیری از تحریف اسناد دفاع مقدس داشته باشد.

بخوان:  انتقاد سفیر چین در ایران از نقش تخریبی رسانه های غربی درخصوص همکاری های تهران - پکن

بعد از ۲ سال سامانه سجا دفاع مقدس، عمومی می‌شود

سردار کارگر: اسناد جنگ متعلق به همه است

وی با بیان اینکه در دهه فجر امسال برخی اسناد دفاع مقدس برای نخستین بار منتشر می‌شود، می‌گوید: گونه‌های اسناد فراوانی در این زمینه وجود دارد که شامل اسناد مکتوب، اسناد صوتی، فیلم، عکس، کالک عملیاتی، کتاب،‌ روزنامه و غیره است که پس از آنکه صحت و سقم آن مورد تأیید قرار گرفت روی سایت منتشر می‌شود. البته اسنادی مرتبط با آزادگان و اسرا، دیپلماسی جنگ، کارکرد جهاد سازندگی، نقش و عملکرد دولت و مردم نیز برای نخستین‌بار در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. 

سردار علاماتی اظهار می‌دارد: برنامه ما این است که سالانه بتوانیم چند میلیون به این اسناد، فاز به فاز اضافه کنیم. در حال حاضر ۴۵ میلیون برگ سند در اختیار ماست که این اسناد به غیر دیگر اسنادی است که در اختیار سازمان‌های دیگر است که طبق پیش‌بینی ما بالغ بر ۱۰۰ میلیون سند است.

در این میان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی، فراجا، ستاد کل نیروهای مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران و غیره هر یک اسناد مرتبط با جنگ را نگهداری و گردآوری می‌کردند تا اینکه مرکز اسناد در معاونت تحقیقات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس مأموریت جمع‌آوری، نگهداری و مستندسازی اسناد را بر عهده گرفتند.

سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس درباره چرایی راه‌اندازی سامانه سجا دفاع مقدس می‌گوید:‌ در دوران دفاع مقدس، شاهد پیشرفت در همه عرصه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی بودیم. شهیدانی مانند فخری‌زاده و حاج قاسم سلیمانی هم از جمله نعمات دفاع مقدس هستند. در این میان دشمن به دنبال بدنام کردن و تحریف دفاع مقدس است. ما باید از مصادره، تحریف و فراموشی آن پیشگیری کنیم. این دوران فقط به نظامیان اختصاص ندارد، بلکه برای همه اقشار مردم است. بنابراین در نظر داریم اسناد مرتبط با آن را در دسترس همه مردم قرار دهیم.

بخوان:  گنبد حرم امامین عسکریین(ع) شست‌وشو شد+فیلم و عکس

سردار غلامرضا علاماتی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با تأکید بر اینکه راه‌اندازی سامانه سجا در راستای انجام منویات رهبر انقلاب درباره انتقال مفاهیم دفاع مقدس به آیندگان و همچنین جلوگیری از تحریف این حماسه ماندگار است، ابراز می‌دارد: رهبر انقلاب در ۳۰ شهریورماه جاری جلسه‌ای با یک مجموعه پیشکسوت دفاع مقدس داشتند و معظم‌له قبل از آغاز جلسه آغاز، بازدیدی از نمایشگاه ۶۸ پروژه دفاع مقدس و اسناد مرتبط با آن داشتند که بعد از بازدید، رهبر انقلاب تأکید کردند که این‌ کارهای سخت‌افزاری به صورت نرم‌افزاری در اختیار عموم قرار بگیرد.

پایان پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید


منبع: https://farsnews.ir/news/14011027000248/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%AE%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-45-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%B3%D9%86%D8%AF-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%87%D9%87-%D9%81%D8%AC%D8%B1

اسناد مرتبط با جنگ در یک سایت قابل دسترس خواهد شد

وی می‌افزاید:‌ به همین منظور ما این پروژه‌ها را که به عنوان «جعبه سیاه» جنگ است در نظر داریم در اختیار عموم قرار دهیم. جعبه سیاه جنگ شامل تمام اطلاعات دفاع، عملیات‌هایی نظیر پروژه‌های دیپلماسی اقتصادی، جنگ و جهاد، جنگ و مخابرات، جنگ و آزادگان، نقش تمام سازمان‌‌ها و اقشار و غیره است. کار جمع‌آوری این اسناد از انتهای سال ۱۳۸۹ آغاز و تا پایان سال ۱۴۰۰ به طول انجامیده است.

سردار علاماتی: هر اسنادی از جنگ را بخواهید در سامانه سجا مشاهده کنید

زیرا ضرورت هماهنگی و انسجام مراکز اسنادی دفاع مقدس برای جلوگیری و پرهیز از دوباره کاری، بهره‌دهی مطلوب و دستیابی متمرکز و بهینه به اطلاعات مرتبط به دفاع مقدس بیش از پیش احساس می‌شد. بنابراین طبق بند الف از ماده ۳ اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در سال ۱۳۹۳ سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس شکل گرفت.

بخوان:  کشف سرهای جداشده سنگی در ترکیه

وجود بیش از ۱۰۰ میلیون سند مرتبط با هشت سال دفاع مقدس

خبرگزاری فارس ـ گروه حماسه و مقاومت ـ آزاده لرستانی: از زمان شروع جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹، ستاد تبلیغات جبهه و جنگ اقدام به گردآوری و مستندسازی اسناد مرتبط با جنگ در ۲ بخش داخلی و خارجی کرد. گردآوری این اسناد با بهره‌گیری از خبرگزاری‌ها، اخبار و اطلاعات، بولتن‌ها، سازمان‌ها و نهادهای نیروهای مسلح شامل ارتش، سپاه، ناجا، جهاد سازندگی بنیاد شهید و سازمان‌های بین المللی همراه بود و تا پایان جنگ در سال ۱۳۶۷ ادامه داشت.