انجمن ایران‌شناسان قزاق تشکیل شد



نشست اعضای انجمن ایران‌شناسان قزاق با حضور استادان ایران‌شناسی، زبان فارسی، متخصصان فارسی‌دان به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی برگزار شد تا این انجمن، ثبت رسمی خود را اعلام عمومی کند.

به گزارش ایسنا، در این نشست، استادان و متخصصان ایران‌شناسی و زبان فارسی درباره گسترش و نهادینه‌سازی فعالیت‌های انجمن و تشکیل گروه‌های اندیشه‌ورزی آن بحث و تبادل نظر کردند.

محسن فغانی، سرکنسول و حسین آقازاده، وابسته فرهنگی و رئیس خانه فرهنگ سرکنسولگری ایران در آلماتی در این نشست با استادان و محققان به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.  

فغانی، سرکنسول ایران در آلماتی گفت: اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و زبانی بین دو کشور ایران و قزاقستان برای همکاری و فعالیت وجود دارد و انجمن ایران‌شناسان قزاقستان می‌تواند با تشکیل گروه‌های تخصصی در موضوعات مختلف کار علمی کند و از طرح‌ها و برنامه‌های مشترک حمایت می‌شود.

آقازاده، وابسته فرهنگی ایران نیز در این نشست تأکید کرد: انجمن ایران‌شناسان قزاق می‌تواند به تقویت روابط دو کشور در عرصه‌هایی مختلف کمک کند و مراکز و نهادهای دو کشور ایران و قزاقستان می‌توانند نیازهای خود را در قالب برنامه‌هایی علمی به انجمن واگذار کنند و مرکز فرهنگی ایران نیز از طرح‌های مشترک حمایت می‌کند.

وابسته فرهنگی ایران ادامه داد: همان‌گونه که در بیانیه و چشم‌انداز انجمن ایران‌شناسان قزاق آمده است این مرکز یکی از حامیان است و این نشست برای نهادینه‌کردن و ثبت رسمی انجمن و تشکیل گروه‌های اندیشه‌ورزی برگزار شده است.

اعضای انجمن ایران‌شناسان قزاق مفاد بیانیه چشم‌انداز از و اساسنامه این انجمن و گروه‌های تخصصی اندیشه‌ورزی را مورد بررسی قرار دادند و صورت‌جلسه اسناد را به امضاء رساندند.  

بخوان:  از سرگیری سفر‌های زیارتی عتبات از امروز/ هزینه اعزام هوایی و زمینی به عراق چقدر است؟

اعضای انجمن نیز بر اهمیت این نشست و اراده جمعی برای تقویت نقش و جایگاه قانونی آن برای اجرای برنامه‌ها و پیشنهادها تأکید کردند.

همچنین در این نشست، فغانی و آقازاده از خانم غالیه قمبربکوا برای کسب بورسیه دولتی قزاقستان (بولاشاک) برای یک دوره یک‌ساله در مرکز ایران‌شناسی دانشگاه سوربن تجلیل کردند. این استاد نخستین ایران‌شناس قزاق است که توانسته بورسیه دولتی قزاقستان را کسب کند.

در چشم‌انداز انجمن ایران‌شناسان قزاق بر روابط مثبت و حسنه ایران و قزاقستان تصریح شده و ایران را به‌عنوان مهد و خاستگاه فرهنگ و تمدن و یکی از غنی‌ترین کشورها از لحاظ میراث مکتوب معرفی کرده است.

این انجمن و گروه‌های اندیشه‌ورزی از اعضای ایران‌شناسان و متخصصان مراکز علمی و تحقیقاتی قزاقستان تشکیل شده است و اساسنامۀ آن از سوی استادان دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه فارابی و با حمایت مرکز فرهنگی ایران تدوین و ارائه شده و روند ثبت رسمی آن در مراکز ثبت قزاقستان آغاز شده است.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403082720114/%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%B2%D8%A7%D9%82-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%AF