وی عنوان کرد: همزمان با دهه فجر و در سالروز ولادت امام علی(ع) «گنجینه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه» در محل موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی افتتاح شد. در این گنجینه، تعداد ۳۳ نسخه نهجالبلاغه و ۳۱ نسخه صحیفه سجادیه از نفیسترین آثار موجود در گنجینه رضوی گردآوری شده است که از مجموع۶۵۰ نسخه نفیس نهج البلاغه و ۲۶۰ نسخه ارزشمند صحیفه سجادیه موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منتخب شدهاند.
وی افزود: در این ۱۱ ماه ۱۶ نمایشگاه مناسبتی و موضوعی از آثار تاریخی، فرهنگی و هنری در موزه و نگارخانه رضوی برگزار شد. برگزاری ۸ برنامه رونمایی از آثار تاریخی و فرهنگی، ۹ کارگاه و نشست آموزشی تخصصی و معرفی آثار تاریخی و فرهنگی از زبان راویان کوچک موزه رضوی از اقدامات سازمان موزههای آستان قدس رضوی بوده است.
وی در خصوص ثبت آثار ملموس عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۲ اثر موزهای در فهرست آثار ملی ثبت شدند. ۶ قرآن خطی، جزوات قرآن وقفی، ۲ اسطرلاب برنجی و حلقوی، ساعت آفتابی و قبلهنمای عبدالائمه بخشی از این آثار است.
ایسنا/خراسان رضوی معاون امور موزههای سازمان کتابخانهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزههای آستان قدس رضوی دیدن کردند.
وی ادامه داد: آثار موزهای مانند سکهها، ظروف فلزی، فرشها، سفالینهها و کتیبههای طلا مرمت شدند. همچنین بناهای تاریخی بررسی و مرمت شدند و مخازن و فضاهای نمایشی از نظر دما، رطوبت و آلودگی محیطی بررسی شد.
قیصرینیک در خصوص اقدامات مرمتی در این مدت بیان کرد: بیش از ۷۰ هزار اقدام مرمتی بر روی منابع و آثار موزهای مانند نسخ خطی، چاپ سنگی و اسناد تاریخی انجام گرفته است. این اقدامات شامل آسیبشناسی، ضدعفونی، اسیدزدایی، استحکامبخشی، گردگیری، مرمت، بازسازی و تجلید آثاری همچون اسناد، کتب خطی و روزنامهها میشود.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401122114675/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%B6%DB%B5%DB%B6-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%AF%D8%B3-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%B7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84
قیصرینیک در خصوص ثبت میراث ناملموس آستان قدس رضوی گفت: میراث ناملموس آستان قدس رضوی مانند آیینهای خطبهخوانی و صفه در دستور کار قرار گرفته است. پرونده این دو آیین و فیلمی از اجرای مراسم تهیه شده تا در سال ۱۴۰۲ برای ثبت در فهرست آثار ملی ارسال شود.
معاون امور موزههای سازمان کتابخانهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: پایه شمعدان فلزی، قفل آویز زرین ضریح، قندیل زرین قلمزنی، ۲ کلیددان فولاد، در حرم امام رضا(ع)، گلابدان فولادی، قالیچههای تاریخی، ضریح شیر و شکر، منبر خاتمکاری و تبر فولاد طلاکوب دوره افشار و قاجار بخش دیگری از این آثار است.
مهدی قیصرینیک در گفتوگو با ایسنا در خصوص آمار بازدیدکنندگان از موزههای آستان قدس رضوی اظهار کرد: از ابتدا تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۸۳ نفر از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند. از این تعداد ۶۳۳ هزار و۹۲۰ نفر بازدیدکننده داخلی و ۲۳ هزار و ۶۳ نفر بازدیدکننده خارجی بودند.