با تداوم روند موجود زاگرس را نیم‌قرن دیگر از دست خواهیم داد

فرید جواهرزاده در گفت‌وگو با ایسنا در حاشیه برگزاری سومین کنفرانس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران اظهار کرد: با تداوم روند موجود، زاگرس حداکثر نیم قرن دیگر می‌تواند تداوم یابد و اگر فکری نکنیم تا نیم قرن دیگر زاگرس را از دست خواهیم داد. ‎ زاگرس پهنه بزرگی در غرب کشور است که در چندین استان گسترده شده که بلوط‌ها مهم‌ترین گونه درختی آن به شمار می‌روند. آب ۴۰ درصد ایران را زاگرس تامین می‌کند و زاگرس ریه غرب کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: ‎از آنجا که مسئله حفظ محیط زیست یکی از تاکیدات مهم دولت سیزدهم بوده و در طول یک سال گذشته نیز اقدامات مفیدی در این خصوص صورت گرفته است. اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست کشور در قضیه پتروشیمی میانکاله و رفع نگرانی‌های مربوط به آن از جمله این اقدامات است. از دولت مصرانه درخواست داریم تا مشکلات عدیده درختان بلوط در منطقه زاگرس را برای همیشه رفع و رجوع کند؛ چراکه آن را موهبتی می‌دانیم که زیست نیمی از مردم ایران به آن وابسته است.

جواهرزاده افزود: ‎خلاء دانش در شناخت کافی از برخی اصول گردشگری و چگونگی برنامه‌ریزی توسعه گردشگری ممکن است به توسعه نامتوازن گردشگری منجر شود و پیامدهای منفی فراوانی برای مقاصد گردشگری کشور ایجاد کند.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران بیان کرد: ‎اگر دریاچه ارومیه به عنوان یک مسئله مهم در نظر گرفته شده ضرورت دارد به زاگرس نیز اهمیت داده شود. لازمه پرداختن به این مسئله مهم توجه ویژه در زمینه تخصیص اعتبار و نظارت بر حسن اجرای اقدامات مربوطه است.

بخوان:  فارس من| کتب مجازی مجوزدار در سامانه‌های فروش نظارت می‌شوند

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401092516953/%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D9%85%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%B2%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%B1%D8%A7-%D9%86%DB%8C%D9%85-%D9%82%D8%B1%D9%86-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D8%AF

جواهرزاده ادامه داد: اگر کشوری می‌خواهد در صنعت گردشگری وضعیت مناسب، پویا و فعالی داشته باشد و مردم آن بتوانند از خدمات در این حوزه به‌ درستی بهره‌مند شوند، لازم است که علاوه بر وجود توان مالی لازم، مردم نیز تمایل به استفاده از خدمات حوزه سفر و گردشگری را داشته باشند.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران یادآور شد: در حالی که گردشگری در جهان به شدت در حال توسعه و تغییر شکل است، اما هنوز فهم ما از آن بسیار ناچیز است و ما نمی‌توانیم خودمان را با شرایط و تقاضاهای آینده وفق دهیم و همچنان در مدیریت گردشگری ناکارآمد عمل می‌کنیم.

وی ادامه داد: بی‌شک در دوره‌ای قرار داریم که باید توسعه علمی گردشگری با سرعت بیشتری ادامه یابد تا به جایگاه خود دست یابیم و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که در سایه تعامل همه جانبه، مشارکت فعال جوامع علمی و صنفی، نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی گردشگری باشد.

جواهرزاده ادامه داد: سال‌ها است که تاکید داریم از شمارش کردن مقالات برای ارزیابی پژوهشگران و استادان گذر کرده و به سمت حل مسائل جامعه و نیازهای کشور و بررسی تاثیر پژوهش‌ها بروند. این موضوع باوجود تاکیدات فراوان، اجرایی نشده و سیاست‌گذاران و نهادهای بالادستی آن را اجرایی نمی‌کنند؛ این در حالی است که حتی در شیوه‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان نیز این شیوه به چشم می‌خورد.

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: با تداوم روند موجود، اگر فکری نکنیم تا نیم قرن دیگر زاگرس را از دست خواهیم داد. ‎

بخوان:  سفیر ایران در چین: ایران به عنوان امن‌ترین کشور منطقه می‌تواند بهترین شریک چین باشد

وی گفت: ‎در همین حال اقبال کم مردم به استفاده از خدمات تورلیدری و کم‌توجهی به آژانس‌های مسافرتی عملا موجب شده که رونق اقتصادی در صنعت گردشگری شکل نگیرد. وضعیت موجود به نظر بیش از هر چیزی به وضعیت اقتصادی نامناسب مردم و در مرحله بعد به نبود فرهنگ صحیح در زمینه سفر و بی‌توجهی به امر آموزش از سوی متولیان امر باز می‌گردد.

وی ضمن اشاره به شعار گردشگری در سال ۱۴۰۱ مبنی بر «رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران» تصریح کرد: ‎شعار ملی گردشگری سال جاری برگرفته از شعار سال سازمان جهانی گردشگری است. قطعا رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران بدون رویش اندیشه های نو در سیاست کلان کشور امکانپذیر نیست.

زاگرس همانند دریاچه ارومیه اهمیت دارد

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در بخش دیگری با نگاهی به وضعیت گردشگری موجود ایران مطابق آمار اعلامی مرکز آمار ایران ابراز عقیده کرد: به نظر می رسد اکثر ایرانی‌ها توان مالی و امکان سفر به خارج از کشور را ندارند و خواسته یا ناخواسته از گردشگری در عرصه بین‌المللی محروم شده‌اند.