فروش آب زمزم در عربستان ممنوع است. همچنین امسال متولیان خانه خدا خارج کردن آب زمزم از این کشور و قرار دادن بطری آب زمزم در چمدانهای زائران را در ایام حج تمتع ممنوع کرده بود.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، پس از شیوع کرونا توزیع آب زمزم در مسجدالحرام متوقف و پس از مدتی نیز درهای خانه خدا به روی زائران بسته شد.
مسجدالحرام
چشمه اصلی زمزم سمت حجرالاسود است که در گذشته این آب از طریق سطل توسط ریسمانی به بالا کشیده میشد و زائران از این آب مینوشیدند. اما اکنون این چاه در زیر زمین قرار دارد و دور آن شیشهای قرار دادهاند و زائران از پشت شیشه میتوانند دهانه این چاه را مشاهده کنند. همچنین زائران اجازه ورود به آنجا را نداشته و آب زمزم از طریق پمپهای برقی خارج شده و در منبع اصلی قرار میگیرد و بخشی از آن در منبع آبسردکن بین زائران توزیع میشود.
بازگشت کلمنهای آب زمزم به حرمین شریفین
به گزارش فارس، بر اساس گزارشهای متولیان خانه خدا، در سه ماه اخیر بیش از ۲ میلیون زائر به خانه خدا مشرف شدهاند و قرار است تعداد زائران و عمرهگزاران افزایش یابد که این امر به معنای عادی شدن شرایط پس از شیوع کرونا و ۲ سال محدودیت در مسجدالحرام است. البته همچنان با توجه به نامشخص بودن وضعیت روابط ایران و عربستان، برقراری عمره مفرده برای ایرانیان در هالهای از ابهام است.
اما امسال با عادی شدن شرایط و پذیرش حدود یک میلیون زائر حج تمتع از کشورهای مختلف، متولیان مسجدالحرام کلمنهای آب زمزم را دوباره در مسجدالحرام قرار دادند.
افزایش آبسردکنهای توزیع آب زمزم در مسجدالحرام ـ یکشنبه
شیوه جدید توزیع آب زمزم که در آستانه حج تمتع سال گذشته اجرایی شد
توزیع آب زمزم در کلمن
در سالهای گذشته به طور متوسط هر روز ۱۰ هزار مترمربع از آب زمزم بین زائران توزیع میشد که البته علاوه بر مسجدالحرام، بخشی از این آب به مدینه منوره نیز منتقل میشود تا زائران حرم نبوی و قبرستان بقیع هم بتوانند از این آب متبرک بنوشند.
پس از آن در حج تمتع سال گذشته، متولیان مسجدالحرام اقدام به توزیع آب زمزم در بطریهای دربسته توسط دستگاههای الکترونیکی کردند؛ به طوری که آبهای زمزم در دستگاه قرار گرفت و این دستگاه در مسیرهای مختلف حرکت میکرد تا زائران در صورت نیاز از روی آب بردارند.
پایان پیام/ ت 48