مصطفی ده پهلوان غروب ۱۱ آذرماه در بازدید از سایت کُنارصندل جیرفت اظهار کرد: کاوش های کُنارصندل که پس از ۱۶ سال توقف به سرپرستی سید منصور سیدسجادی که از باستان شناسان پرکار و خوش نام بین المللی کشورمان است و با پیگیری های مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان از سر گرفته شد، برای میراث فرهنگی ایران واجد اهمیت فراوان است و به آن با دید کلان ملی باید نگریست.
به گفته رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، تلاش پژوهشگاه بر تداوم کاوش های این محوطه ارجمند و بی مانند باستانی در کنار حفاظت و مرمت، معرفی و بهره بردن از ظرفیت گردشگری آن بوده و لازم است دست در دست هم دهیم و اجازه ندهیم کاوش ها و مطالعات فرهنگی و تاریخی محوطه های تاریخی باستانی جیرفت تعطیل و متوقف شود.
بنا به اعلام وی، کمتر موزه ای در دنیا داریم که اشیاء تاریخی جیرفت را نداشته باشد و محوطه ای با این شهرت جهانی می طلبد با تلاش و پیگیری همه ارکان مملکت، دولت و وزارت، پژوهش های آن مداوم باشد نه اینکه پس از هربار از سرگیری، دوباره متوقف شود.
ده پهلوان افزود: ظرفیت جیرفت آنقدر بالاست که جامعه محلی و بومی می تواند از آن بسیار منتفع شود و آگاهانه در حفاظت و پاسداست آن بکوشد و به همین سبب لازم است از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و بومی بهره برد و آنها را در اداره امور دخالت داد.
وی اظهار کرد: بستر و ظرفیت باستان شناسی، شناخت و آگاهی است و می تواند به ارتقاء سواد و آگاهی میراثی جامعه بینجامد، میراث فرهنگی را باید به عنوان پشتوانه امنیت و سیاست داخلی و خارحی کشور قلمداد کرد. میراث تمدنی ایران می تواند برای کشور ما قدرت نرم، نفوذپذیر و بازدارندگی ایجاد کند و کُنارصندل و جیرفت یکی از همین ظرفیت های فرهنگی و تاریخی کشور و قدرت های نرم است و باید خوب کاوش و حفاظت، معرفی و تبین شود و از ظرفیت های مادی و معنوی آن بهره مند شویم تا آن را به نسل های آینده بسپریم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در پایان گفت: جیرفت می تواند مصداق خوبی در تعامل و همراهی مسئولان استان و شهرستان برای حفاظت داشته های تاریخی و فرهنگی معرفی شود چون همه بر اهمیت و ارزشمندی آن توافق داریم و باید قدردان آن باشیم که در کنار توسعه و رفاه شهری و عمران و آبادانی کشور، نباید اجازه بدهیم میراث تمدنی و ملی تخریب شود و میراث فرهنگی باید بنیان توسعه پایدار و استوار باشد.
همچنین سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در این بازدید با ابراز خرسندی از رونق کاوش های باستان شناسی در منطقه کُنارصندل و در راستای معرفی تمدن عظیم این منطقه افزود: از سید منصور سیدسجادی باستان شناس شهیر ایران و جهان که باوجود همه مسائل و چالش های موجود برای دومین فصل کاوش در جیرفت حضور یافت، تشکر کرده و با راهنمایی او و کمک، همفکری و همراهی گروه جامع و کامل کاوش ها، شاهد استمرار پژوهش در این حوزه خواهیم بود.
وی ضمن تقدیر از حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و هیئت همراه در سایت کاوش های کُنار صندل جیرفت بیان کرد: پیام این حضور و استمرار کاوش به مردم جیرفت و روستای کنار صندل تدبیر فرآیند خوب در زندگی، رفاه و معیشت با رونق گردشگری، تاریخی، فرهنگی و نشاط ساماندهی این عرصه در جامعه است.
انتهای پیام