«تام شینکر» و «مارتین دروشل» بنیانگذاران این استارتآپ مسافرتی، در بیانیهای به گاردین گفتند: «ما تعطیلات را در جایی که مردم رنج میبرند، نمیگذرانیم.»
انتهای پیام
«تام شینکر» و «مارتین دروشل» بنیانگذاران این استارتآپ مسافرتی، در بیانیهای به گاردین گفتند: «ما تعطیلات را در جایی که مردم رنج میبرند، نمیگذرانیم.»
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402041005928/%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87-%D9%85%D8%B1%DA%AF
به گفته سازمان بین المللی مهاجرت، حداقل ۳۶ نفر در سال ۲۰۲۲ از این گذرگاه جان سالم به در نبردند، اگرچه این تعداد، کسری کوچک از تعداد جانباختگان در این جنگل است؛ زیرا بسیاری از اجساد در جنگلهای بیقانون در حال پوسیدگی رها شدهاند.
پزشکان بدون مرز (MSF) میگویند که شاهد تعداد فزایندهای از خانوادههای دارای کودکان کوچک، مبتلا به سوءتغذیه و دیابت هستند که در معرض خطر گم شدن در جنگلهای کوهستانی قرار دارند.
۲۵۰ هزار مهاجر، اکثراً از آمریکای لاتین و همچنین تعداد فزایندهای از مردم از مناطق دوردست مانند افغانستان و چین، در سال ۲۰۲۲ سفری ۱۰ روزه از طریق جنگل دارین انجام دادند، به این امید که سرانجام راهی به ایالات متحده بیابند. از آنجایی که تعداد افرادی که از مصائب اقتصادی و آزار و شکنجه فرار میکنند، افزایش یافته است، مهاجرانی که این سفر را انجام میدهند اغلب بسیار ضعیف و با کمترین تجهیرات هستند.
«لوئیس اگیلوز» ـ رییس مأموریت پزشکان بدون مرز در کلمبیا و پاناما ـ در این باره به گاردین گفت: «مهاجران هیچیک از این تجهیزات را ندارند. آنها اغلب به دلیل نوشیدن آب رودخانهها دچار اسهال شدید میشوند؛ زیرا نمیتوانند آب آشامیدنی بخرند. هر ابتکاری که رنج مهاجران را بیاهمیت جلوه دهد غیرقابل قبول است. ما باید درد و رنج این مردم را به مردم نشان دهیم، نه اینکه آن را کمرنگ کنیم.»
در تبلیغات این آژانس آمده است: «رسیدن به مقصد و مسیر کل تور نامشخص است.»
آژانس گردشگری «واندرموت» که سفر به این منطقه خطرناک را برنامهریزی کرده است، به گاردین گفت از زمانی که در سالهای اخیر تورهای خود را در منطقه دارین ارائه کرده است، از وضعیت اسفبار مهاجران در این منطقه مطلع شده و مشتریان اروپایی خود را از طریق اقیانوس آرام به این منطقه میبرد، نه از سمت دریای کارائیب که بیشتر مسیر تردد مهاجران است.
یکی از کاربران توییتر در این باره نوشت: «امروز، در حالی که شما این مطلب را میخوانید، افراد متمولی از جهان اول به کلمبیا و منطقهای پر از اجساد مهاجران سفر میکنند تا در جنگل ماجراجویی کنند.»
مهاجران در کنار خطرات طبیعی مانند حیوانات وحشی و رودخانههای سریع، طعمه کارتلهای مواد مخدر میشوند که به تهدیدی فزاینده تبدیل شدهاند و مسیرهای خود را با مینهای زمینی میپوشانند تا از کسبوکارهای پردرآمد خود محافظت کنند.
از سویی، مقام گردشگری پاناما از این تورها دفاع کرد و گفت: «هیچ ارتباطی بین اقدامات گردشگری قانونی در جنوب دارین و بحران انسانی فاجعهبار که مهاجرت از طریق بخش شمالی قلمرو دارین است، وجود ندارد.»
یک آژانس گردشگری در آلمان برای برگزاری تور ۱۰ روزه در منطقه جنگلی «دارین» در کشور پاناما، که یکی از خطرناکترین مناطق و مسیرهای مهاجرتی غیرقاونی است، مورد انتقاد قرار گرفته است.
مهاجران، اغلب مورد سرقت و زنان، مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند و کودکان خردسال توسط راهزنان مسلح به ضرب گلوله کشته میشوند. با این حال آژانس سفری «واندرموت» میگوید که «تورهایش به دلیل تجربه راهنمایانش، امن است و مقامات مرزی پاناما را از فعالیتهای خود مطلع میکند و مهمترین راهنمایش، به دلیل ارتباطات و تجربهاش در ۲۰ سال گذشته، هیچ مشکلی با قاچاقچیان یا مجرمان دیگر نداشته است.»
آژانس گردشگری واندرموت در نهایت درباره اینکه آیا به سازمانهای جنایتکار برای عبور گردشگران پول پرداخت کرده است یا خیر، به گاردین پاسخی نداد!
در حالی که مهاجران برای عبور با پای پیاده و گاهی بدن کفش از این مسیر جنگلی چند صد دلار به راهنماهای محلی میپردازند، مسافران «تور بقاء» ۳۵۰۰ یورو (۳۸۰۰ دلار) میپردازند و با تلفنهای لوکس ماهوارهی، راهنمایان محلی و گزینه حمل و نقل هوایی اضطراری در صورت لزوم، از این منطقه دیدن میکنند.
دارین، جنگلی به طول ۱۰۰ مایل بین کلمبیا و پاناما، میزبان زیباییهای طبیعی باورنکردنی از جمله آبشارها، گونههای بومی بیشمار و جویبارهای شفاف است، اما دسترسی نداشتن و توسعه نیافتن، آن را به پناهگاهی برای شبه نظامیان قاچاق مواد مخدر، راهزنان مسلح و یکی از ناامیدکنندهترین گذرگاههای مهاجران در جهان تبدیل کرده است.
«جوزپه لوپرته» ـ رییس مأموریت سازمان بینالمللی مهاجرت در پاناما ـ گفت که گردشگری در هر بخشی از این منطقه به دلیل محدودههای خطرناک، استقرار نداشتن دولت و جرایم سازمانیافته فراگیر، بیاحتیاطی است. جنگل دارین منطقهای دورافتاده از باتلاقها و جنگلهای بارانی انبوه است که ۱۰۰ کیلومتر از مرز بین کلمبیا و پاناما را در بر میگیرد. هیچ جادهای وجود ندارد، دسترسی برای مقامات مرزی و حتی بیشتر از آن برای عوامل بشردوستانه بسیار خطرناک است. حتی مقامات مرزی کاملاً مجهز و آموزشدیده، مانند خدمات مرزی ملی پاناما میتوانند به جنگل دارین فقط تا نقطه خاصی در سمت پاناما دسترسی داشته باشند.
به گزارش ایسنا، یک آژانس توریستی در آلمان سفر خود را از طریق گسست دارین (Darién Gap) به عنوان فرصتی برای دیدن زیباییهای طبیعی منحصربهفرد یکی از بکرترین جنگلهای استوایی جهان و آزمون بقا در طبیعت برای افراد بیباک تبلیغ کرده است.