خبرهای تازه از آتشکده «کنارسیاه» و بازار کازرون

محسن‌نژاد افزود: در این مرمت اجرای کف‌سازی و سنگ‌فرش قسمت‌هایی از راسته اصلی بازار، احیای ازاره‌های آجری و سفیدکاری جرزهای از قسمت‌های راسته اصلی بازار انجام شد.

سیاوش آریا، کنشگر و فعال میراث‌ فرهنگی پیش‌از این با انتشار تصاویری از چهارتاقی ساسانی کنارسیاه، وضعیت آن را وخیم توصیف کرده و به ایسنا گفته بود: بخش‌هایی از چهارتاقی این اثر ریخته، پایه‌های آن نیز سست و بی‌دوام به نظر می‌آید. گنبد آتشکده هم به درستی مرمت نشده است، به گونه‌ای که با ریزش باران، ‌ مصالح و ملات آن ریخته است و اگر رسیدگی نشود این تخریب گسترده‌تر خواهد شد. این شیوه ناهمخوان مرمت باید برچیده شود و پس از مستندنگاری و برابر با استانداردهای مرمت و حفاظت دوباره انجام شود.

او درباره مرمت این بنای ساسانی که سال‌ها به حال خود رها شده بود، توضیح داد: استحکام‌بخشی، تعمیرات و مرمت بخش‌های سنگی دیوارهای چهارتاقی، اجرای اندود کاه‌گل کف به‌منظور هدایت و دفع آب‌های سطحی، تثبیت بخش‌های سنگی در حال ریزش بخش‌هایی از دیوارهای پیرامونی در حال انجام است.

خبرهای تازه از آتشکده «کنارسیاه» و بازار کازرون

انتهای پیام 


منبع: https://www.isna.ir/news/1401100503014/%D8%AE%D8%A8%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D8%AA%D8%B4%DA%A9%D8%AF%D9%87-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B2%D8%B1%D9%88%D9%86

«چهارتاقی کنارسیاه» متعلق به دوران ساسانی است که در فیروزآباد استان فارس واقع شده است و در یازدهم بهمن‌ماه ۱۳۸۰ به شماره  ۴۵۳۴در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

به دنبال انتشار گزارش ایسنا از وضعیت چهارتاقی «کنارسیاه»، سید مؤید محسن نژاد ـ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس ـ از این مجموعه تاریخی بازدید کرد و از آغاز مرمت «چهارتاقی کنارسیاه» شهرستان فیروزآباد با اعتبار یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال خبر داد.  

بازار تاریخی «شاه حمزه» مربوط به دوره صفویه است که در سال ۱۳۸۵ به شماره ۱۵۵۳۷ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

بخوان:  نمایش نامه‌های صدام حسین و هاشمی رفسنجانی در نمایشگاه کتاب بغداد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از پایان مرمت «بازار شاه حمزه» کازرون خبر داد و درباره مرمت چهارتاقی یا آتشکده «کنارسیاه» توضیحاتی ارائه کرد.

به گفته او، عشایر و ایلاتی که در پایین دست آتشکده زندگی می‌کنند از سازه این چهارتاقی به عنوان انبار کاه و محلی برای نگهداری گوسفندان استفاده می‌کرده‌اند. سرگین و فضولات گوسفندان سراسر این بنا را پوشانده است و بوی ناخوشایند غیرقابل تحملی دارد.

خبرهای تازه از آتشکده «کنارسیاه» و بازار کازرون

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همچنین از پایان مرمت «بازار شاه حمزه کازرون» توسط استادکاران سنتی با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال خبر داد.