رقابت ۲۰۰۰ روستا برای جهانی شدن؛ ایران ۸ نامزد دارد



مدیرکل دفتر گردشگری داخلی با بیان اینکه امسال دو هزار روستا برای ثبت در فهرست دهکده‌های جهانی گردشگری با یکدیگر رقابت خواهند کرد، از حضور ۸ روستای ایران در این رقابت خبر داد و گفت: تنوع اقلیمی و فرهنگی روستاهای ایران، برگ برنده آنها برای ثبت جهانی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی فاطمی، مدیرکل دفتر گردشگری داخلی با این یادآوری که ایران سال گذشته موفق به ثبت روستای «کندوان» در فهرست دهکده‌های گردشگری جهانی شد، اظهار کرد: امسال دو هزار کاندیدا از کشورهای مختلف به دبیرخانه گردشگری سازمان ملل متحد ارسال شده و قرار است ۴۰ تا ۶۰ روستا به‌عنوان دهکده‌های جهانی گردشگری ۲۰۲۴ معرفی شوند.

او با بیان اینکه اجلاس جهانی گردشگری سازمان ملل متحد ۲۵ آبان ماه در کلمبیا تشکیل و در این اجلاس، بهترین روستاهای گردشگری ۲۰۲۴ معرفی می‌شود، درباره پرونده‌های آماده و ارسال شده از سوی ایران، گفت: هشت روستای «ابیانه» استان اصفهان، «کندلوس» استان مازندران، «بیشه» استان لرستان، «میمند» استان کرمان، «فهرج» استان یزد، «پالنگان» استان کردستان، «اصفهک» استان خراسان جنوبی و «قلعه بالا» استان سمنان برای رقابت در این رویداد جهانی معرفی شده‌اند.

مدیرکل دفتر گردشگری داخلی با بیان اینکه امسال رقابت سنگینی بین روستاها برای ثبت جهانی وجود دارد، افزود: از هر کشور، یک روستا و در موارد نادر دو روستا اعلام می‌شود و برخی کشورها نیز هیچ روستای منتخبی نخواهند داشت.

فاطمی با بیان اینکه انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ با هدف تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان در گردشگری سازمان ملل متحد (UNTourism) دنبال می‌شود، یادآور شد: برای انتخاب این روستاها پنج شاخص اصلی پایداری اجتماعی، پایداری اقتصادی، پایداری فرهنگی، پایداری زیست محیطی و زیرساخت‌ مد نظر است و برای هر یک ۴۰ زیرشاخه تعریف شده است.

بخوان:  ابراز نگرانی ژاپن درباره تحرکات نظامی چین در اطراف تایوان

مدیرکل دفتر گردشگری داخلی درباره اینکه آیا ایران امسال شانسی برای ثبت روستا در فهرست دهکده‌های گردشگری جهان دارد؟ گفت: هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری با رویکرد معرفی ظرفیت‌های روستایی و عشایری برگزار شد و زوراب پولولیکاشویلی ـ دبیرکل گردشگری سازمان ملل متحد ـ در بازدید از غرفه‌ روستاها موضوع ظرفیت‌ روستاهای ایران را برای ثبت جهانی مورد تاکید قرار داد که امیدواریم امسال یکی از روستاهای ایران در فهرست دهکده‌های گردشگری جهان قرار بگیرد.

فاطمی با بیان اینکه پرونده‌های ارسالی ایران در موضوعات مربوط به زیرساخت، پهنای باند اینترنت، کارت‌های اعتباری و عدم حضور در سایت‌های جهانی رزرو هتل و اقامتگاه با چالش مواجه هستند، اظهار کرد: تنوع اقلیمی و فرهنگی روستاهای ایران بی‌نظیر است. روستاهای کشور در مناطق کوهستانی، کویری، دریایی پراکنده‌اند و گستره‌ای از قوم‌های مختلف کرد، ترک، لر، کرد، بلوچ، عرب و غیره را شامل می‌شوند که هر کدام زبان، لهجه، فرهنگ، آیین و خوراک خاص خود را دارند و این فرهنگ غنی و تنوع اقلیمی برگ برنده‌ روستاهای ایران برای ثبت جهانی محسوب می‌شود.  

مدیرکل دفتر گردشگری داخلی درباره دستاورد و امتیاز ثبت جهانی روستاها، گفت: روستاهایی که توسط گردشگری سازمان ملل متحد معرفی می‌شوند از اطلاع‌رسانی بین‌المللی و امتیازهای تبلیغاتی به‌عنوان نمونه‌ای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی بهره‌مند می‌شوند و ضمن دریافت لوح بهترین روستاهای جهانی به مدت سه سال به عضویت شبکه روستاهای جهانی در می‌آیند. همچنین برای آن‌ها فضایی به‌منظور تبادل تجربه، آموزش‌ و کمک به رشد گردشگری فراهم می‌شود.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403082216306/%D8%B1%D9%82%D8%A7%D8%A8%D8%AA-%DB%B2%DB%B0%DB%B0%DB%B0-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DB%B8-%D9%86%D8%A7%D9%85%D8%B2%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF