ایسنا/گیلان به مناسبت پنجاه و چهارمین سالروز تأسیس موزه رشت از کهنترین آثار کاوش شده گیلان در غار دربند امروز، ۲۱ آبانماه با حضور مسئولان در موزه رشت رونمایی شد.
ولی جهانی -مدیرکل میراث فرهنگی گیلان- در این مراسم اظهار کرد: طی کاوشهای متعدد و خوبی که در استان انجام شده آثاری متعلق به دوره پارینه سنگی کشف شد که بخشی از یافتههای پارینه سنگی در موزه ملی ایران نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه طی آزمایشهای مختلف قدمت آثار مکشوفه به ۲۳۰ هزار سال قبل برمیگردد، افزود: هیات مشترک ایران و ژاپن طی کاوشهای باستان شناسی در مناطق و روستاهای رشی و سی دشت ۱۲۴ قطعه آثار مربوط به دوران پارینه سنگی را کشف کردند که مهمترین آن، غار رشی در دره دربند است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: مهمترین آثر مکشوفه دوره پارینه سنگی گیلان مربوط به غار رشی است که به دنبال این هستیم در مکان مذکور یک منطقه گردشگری ایجاد کنیم.
نسرین زهتاب، امین اموال موزه ایران باستان هم در این آیین اظهار کرد: بعد از حفاریهای مختلف، آثار ارزشمندی نظیر جام رشی در منطقه دربند کشف شده که در موزه ملی نگهداری میشود، پیشنهاد میکنم به جای اینکه این آثار در مخزن نگهداری شوند، شرایطی فراهم شود تا در منطقه کشف شده هم این آثار به نمایش گذاشته شود تا مردم از نزدیک با قدمت آن بیشتر آشنا شوند.
میثم نوائیان، مدیر موزه رشت هم در توضیح آثار به نمایش گذاشته شده، اظهار کرد: به مناسبت پنجاه و چهارمین سالروز تاسیس موزه رشت از کهنترین آثار دوران سنگ که طی کاوشهای سال ۹۱ از غار دربند کشف شده بود، رونمایی کردیم، طی ارزیابیهای صورت گرفته در کشور فرانسه این آثار ۲۳۰ هزار سال قدمت دارند و سنگ مادر هستند و انسان در یک سیر تکاملی از این سنگمادر ابزارهایی برای زندگی ساختند.
وی افزود: این آثار نشان میدهد از دوران پارینه سنگی و عصر مفرغ در گیلان توالی و استمرار انسان را داریم، پیش از کشف این آثار از دورهای تاریخی اطلاعاتی نداشتیم اما با این آثار به قدمت تاریخی ۲۳۰ هزار ساله در گیلان پی بردیم.
نوائیان با بیان اینکه باستان شناسی علم احتمالات است، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با باستانشناسی و کاوشهای بیشتر به قدمت تاریخی مناطق مختلف پی ببریم.
مدیر امور موزههای استان گیلان با اشاره نخستین رونمایی از اثر دندان خرس در موزه رشت گفت: در حفاریهای غار دربند کوچک آثار استخوانی کشف شد که طی اقدامات فنی مشخص شد مربوط به خرس غار است که ۱۳۰۰۰ سال پیش منقرض شده اما این آثار در غار رشی توسط فریدون بیگلری، معاون فرهنگی موزه ایران باستان در کاوشهای سال ۹۱ کشف شد.
به گزارش ایسنا در پایان از تابلوی رشتی دوزی اثر سپیده توتچی، رونمایی و به موزه رشت اهدا شد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403082115722/%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D9%87%D9%86-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%88%D8%B4-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B1%D8%B4%D8%AA-%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88