پردازندههای این شرکت در هر رده، نیاز افراد مختلف را به خوبی برطرف میکنند. پردازندههای سری تردریپر (Threadripper) از قدرتمندترین پردازندههای تولید شده توسط AMD است. این پردازندهها برای تولیدکنندگان محتوا و افرادی که نیاز به ساخت و راهاندازی ورکاستیشنهای قدرتمند دارند، طراحی و تولید شدهاند و به کاربران عادی توصیه نمیشود. واحد کنترل واحد کنترل CPU شامل مدارهایی است که از سیگنالهای الکتریکی برای هدایت کل سیستم رایانه ای جهت اجرای یا اجرای دستورالعمل های برنامه ذخیره شده استفاده می کند.
پردازنده CPU
معمولاً پردازندهها تا سه یا چهار لایه حافظهی کش دارند که لایهی اول (L1) نسبت به لایهی دوم (L2)، لایهی دوم نسبت به لایهی سوم (L3) و لایهی سوم نیز نسبت به لایهی چهارم (L4) سرعت بیشتر و حافظهی کمتری دارد. حافظهی کش معمولاً تا چند ده مگابایت فضا برای ذخیره کردن ارائه میدهد و هرچه این فضا بیشتر باشد، پردازنده با قیمت بالاتری به فروش خواهد رسید. یکی دیگر از وجه تمایزهای مهم اینتل و ARM در نحوهی استفاده از طراحیشان است. SoC از پردازنده کمی بزرگتر است و در عین حال عملکردهای بسیار بیشتری نیز ارائه میدهد.
- البته در سالهای اخیر سرعت فناوری افزایش یافته و هر ۱۸ ماه تعداد ترانزیستورهای روی چیپ دو برابر شده و همین فرایند، سرعت و عملکرد CPUها را به شکل چشمگیری ارتقا داده است.
- پردازندههای Core i5 و Core i7 از شرکت اینتل و پردازندههای Ryzen 5 و Ryzen 7 از شرکت AMD گزینههای عالی این دسته بندی به شمار میروند.
- پردازندههای جدید شرکتهای اینتل و AMD تا 5.5GHz فرکانس ساخته شدهاند[۶۷].
تراشهی M1، نخستین تلاش اپل در این راستا محسوب میشود که همراه با مکبوک ایر، مکبوک پرو و مک مینی عرضه شد. پس از آن تراشههای M1 Max و M1 Ultra نیز نشان دادند که معماری ARM همراه با چاشنی بهبودهای اپل میتواند معماری x86-64 را به چالش بکشد. در سال ۱۸۲۳، فردی به نام بارون جونز جکوب برزلیوس، عنصر شیمیایی سیلیکون (نماد Si، عدد اتمی ۱۴) را برای اولین بار کشف کرد.
حالا چجوری باید فهمید که مدل و نوع پردازنده چیه ؟ تو این پست خیلی کوتاه خدمتتون توضیح میدم پس با من همراه باشید . زمانی که CPU با تکرار پردازش اطلاعات مشابه مواجه میشود، در حافظه Cache خود، این اطلاعات تکراری را ذخیره می کند. حافظه Cache پردازنده ها، مانند حافظه RAM میباشد و تنها تفاوت آن سرعت بالاتر آن است. درهردو حافظه ی RAM و Cache فضایی جهت اطلاعاتی که مکرر استفاده می شوند نگه داشته میشود.
در صورت نبود این امکان، CPU مجبور به خواندن مستقیم از روی هارددیسک بوده، که نیازمند زمان زیادی میباشد. به طور خلاصه، RAM، ترافیک هارددیسک را کاهش داده، درحالی که Cache، ترافیک RAM را کاهش میدهد. مشخص است که دارا بودن Cache با ظرفیت بیشتر، منجر به پردازش مقدار بیشتر اطلاعات و با سرعتی بالاتر خواهد شد. تا این قسمت با ویژگیها و مشخصات مهم پردازنده آشنا شدید و بهتر است بدانید اکثر آنها در قیمتCPU تاثیرگذار هستند. یکی از عاملهای مهم در تعیین قیمت پردازنده، تعداد هستههای آن است و هرچقدر تعداد آنها بیشتر باشد، قیمت سی پی یو نیز افزایش مییابد. عرضهی پردازندههای نسل جدید AMD، بهمعنای عدم کاربرد نمونههای قدیمیتر این برند نیست.
پردازنده Intel مدل Core i3 10100F