مرمت نقاط حادثه‌خیز و اضطراری بازار اراک/ شرایط پایدار است



ایسنا/مرکزی معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با بیان اینکه تاکنون نقاط حادثه‌خیز و اضطراری مرمت شده‌اند، گفت: شرایط بازار تاریخی اراک به لحاظ مرمت و رفع نقاط حادثه‌خیز پایدار است.

حسین محمودی در اینباره اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون مرمت اکثر سراهای بازار تاریخی اراک همچون سرای فدایی، هزاوه‌ای‌ها، نوذری و کتابفروش‌ها انجام شده است.

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه میراث فرهنگی و شهرداری اراک گفت: پیرو این تفاهم‌نامه، بسیاری از اقدامات بازار را شهرداری بافت تاریخی بر عهده می‌گیرد و در این راستا شهرداری بافت تاریخی نیز قراردادی با پیمانکار منعقد کرده که سرای حاج‌باشی و آقایی را در دستور کار مرمت قرار دهد.

محمودی با بیان اینکه در عملیات مرمت، فضای داخلی سراها و بام‌سازی توسط پیمانکار و با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی مورد مرمت کامل قرار می‌گیرد، افزود: در حال حاضر عملیات سبک‌سازی بام در سراهای حاج‌باشی و آقایی کلید خورده، خاک‌برداری انجام شده و خاک‌ها در حال انتقال است همچنین عملیات کاهگل نیز به زودی انجام می شود و مرمت فضای سراها نیز دنبال خواهد شد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر تنها یک کارگاه مرمتی در سرای نوذری فعال است که عمده کار مرمت را انجام می‌دهد و تمام امور مربوط به بام‌سازی و مرمت فضای داخلی سرا نیز اجرایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با تاکید بر اینکه بام بازار همواره در اولویت مرمت قرار دارد، افزود: در سال گذشته از محل اعتبارات، بام راسته بازار مرمت شد و همچنین طاق‌های نیازمند تعمیر، نیز رسیدگی شده‌اند. این مهم باید مورد توجه ویژه باشد که اماکن و ابنیه‌ تاریخی و سنتی همواره نیازمند رسیدگی و مرمت هستند و ممکن است در لحظه برای هر بخشی مشکلی بروز کند، اما تاکنون نقاط حادثه‌خیز و اضطراری مرمت شده‌اند. تا شروع بارش‌های فصلی و پاییز تمامی مرمت‌ها خاتمه می‌یابد و در واقع نقطه حادثه‌خیز نخواهیم داشت.

بخوان:  آخرین آمار تردد زائران اربعین/ کاهش ۸ درصدی خروج زمینی

هدف‌گذاری ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بازار تاریخی

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: اعتبارات ابلاغی برای بازار تاریخی اراک در سال جاری ۲۰۰ میلیارد ریال است که تا این لحظه بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال به شکلی مشارکتی از محل اعتبارات ملی و استانی تامین و هزینه شده و شهرداری اراک نیز در تخصیص اعتبارات تعامل و هم‌افزایی خوبی داشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از میراث فرهنگی، محمودی گفت: اوقاف به عنوان یکی از متولیان بازار به شکل مشارکتی همکاری دارد و هیات امنای بازار نیز کمک می‌کنند تا این همراهی بیشتر شود. به صورت کلی وضعیت بازار، سراها و بام با مرمت‌های صورت گرفته در شرایط پایداری قرار دارد.

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: بازار اراک بافتی سنتی و قدیمی دارد و با توجه مداخلات بالای صورت گرفته در این بنا، گاهی ممکن است مشکلاتی ایجاد شود که به طور قطع با مدیریت به هنگام، قابل حل است.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403061307776/%D9%85%D8%B1%D9%85%D8%AA-%D9%86%D9%82%D8%A7%D8%B7-%D8%AD%D8%A7%D8%AF%D8%AB%D9%87-%D8%AE%DB%8C%D8%B2-%D9%88-%D8%A7%D8%B6%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%DA%A9-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA