مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند
انتشار: بهمن 03، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند


ایسنا/مازندران مسئول پیگیری مردمیِ پل تاریخی «محمدحسن خان» بابل با بیان اینکه بر اساس نظر کارشناسان، تردد هرگونه خودرو از زیر پل تاریخی محمدحسن خان باید ممنوع شود، گفت: مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند.

قاسم اسحاقی ملکشاه از دوستداران میراث فرهنگی\xa0 با بیان اینکه برای حفظ پل محمدحسن خان بابل علاوه براینکه ۱۰ سال وقت برای پیگیری این مضوع صرف کرد، میلیون ها تومان هم برای آن هزینه کرده، معتقد است پل تاریخی محمدحسن خان بابل در اثر غفلت برخی مسئولان، این روزها حال خوبی ندارد.

اسحاقی مسئول پیگیری مردمیِ حفظ و حراست از «پل تاریخی محمدحسن خان بابل» در گفت وگویی با ایسنا، با اشاره به مرقومۀ شمارۀ ۱۶۴۱/۱۴۳/۱۴۰۳۲-\xa0 تاریخ ۱۷/۲/۱۴۰۳، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، خطاب به علی پیرفلک فرماندار وقت شهرستان بابل، مبنی بر ممانعت از تردد هرگونه وسایل نقلیه از زیر پل تاریخی محمدحسن خان بابل، که تاکنون اجرایی نشده است، گفت: همان گونه که در نامۀ مدیرکل میراث فرهنگی استان گزارش شده؛ به علت تردد وسایل نقلیه در دو دهانۀ پل، که موجب تخریب طاق و آسیب جدی به بنیان این بنای با ارزش تاریخی شده، و تاکنون هیچ گونه تمهیداتی مبنی بر انسداد مسیر و یا احداث مسیر جایگزین صورت نپذیرفته است، از فرماندار بابل خواسته شده است با توجه به اهمیت این پل تاریخی و جلوگیری ازهرگونه حوادث احتمالی و غیر قابل جبران، هماهنگی های لازم نسبت به ممانعت از تردد هر گونه وسایل نقلیه از معبر موجود معمول دارند.

مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند

\xa0وی افزود: تاکنون مسئولان بابل هیچگونه اقدامی در پاسخ به درخواست مدیرکل میراث فرهنگی مازندران انجام نداده اند و شهرداری با خاکریزی در کفِ سنگفرشی رودخانه، به صورت غیرقانونی سطح آن را در دهنۀ سوم تا چند متر برای تردد خودروهای سنگین ارتفاع داده است، که نَم و رطوبتِ این خاک های مرطوب، خساراتی به پایه های پل وارد کرده است.

مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند

اسحاقی تصریح کرد: تاکنون مکاتبات زیادی با مسئولان انجام داده ایم؛ از جمله\xa0 نامه هایی نیز با امضای جمعی از شهروندان برای کریمی و سردار سعادتی نماینده های دورۀ قبل مجلس ارسال شد و خواستار حفظ پل و جلوگیری از تردد خودروها از زیر پل تاریخی محمدحسن خان شدیم.

اسحاقی گفت: باید اذعان کرد که پس از ۱۰ سال پیگیری برای نجات این پل از وضعیت فعلی، به هیچ نتیجه ای نرسیده ایم؛ خطر ریزش، پل تاریخی را به شدت تهدید می کند.

\xa0به گفتۀ او، تنها راه نجات پل در شرایط فعلی اجرای مصوبه شورای ترافیک بابل در سال ۱۳۹۶، مبنی بر ایجاد رمپ بین دو پل تاریخی و جدید است، که تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است.

مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند

وی تاکید کرد: تا زمانی که این رمپ ایجاد نشود، همچنان که نظر کارشناسان و مدیر کل میراث فرهنگی است؛ تردد کلیه وسایل نقلیه از آبراه پل ممنوع، و این پل باید به روی خودروها مسدود شود.

رجبعلی نقی تبار یکی از شهروندان بابلی گفت: این پل از افتخارات مردم بابل و شمال کشور است و می تواند یک فرصت هم برای ما باشد. روزگاری که در دوران زندیه این پل ساخته می شد هنوز انسان ماشین را اختراع نکرده بود و نخستین بار اتومبیل در زمان مظفرالدین شاه به ایران رسید.

وی افزود: مطمئنا این پل آجری توسط\xa0 نیروی مردمی ساخته شده و ما موظفیم که این پل تاریخی را برای نسل های آینده هم حفظ کنیم.

به گفته این شهروند بابلی، پل محمدحسن خان به لحاظ تاریخی ظرفیت بهره وری در بخش گردشگری را دارد از این رو با صیانت و اجرای قوانین می توان با این منظور جذب گردشگر صورت گیرد.

محمد نورعلی نیا یکی دیگر از دوستداران میراث فرهنگی بابل هم با اشاره به قدمت ۳۰۰ سالۀ پل محمدحسن خان ، گفت: از زمانی که محمدحسن خان این پل را ساخت، پل حفظ شده است، اما در همین ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته کارهایی صورت گرفته تا پل به این دردسر بیفتد.

وی افزود: بارها از وضعیت بغرنج پل محمدحسن خان گزارش تهیه شده و به اطلاع مسئولان رسید، ولی هیچ ترتیب اثری داده نشد.

این شهروند بابلی، خاطرنشان کرد: اگر مسئولان تدبیر کنند، می توان در کنار پل، بازارچه های سنتی و کسب و کار راه اندازی کرد تا هم اشتغال ایجاد شود و هم از این میراث کهن و تاریخی صیانت شود.

بهرام باباپورهم یکی دیگر از شهروندان بابلی، گفت: از شهروندان اطراف پل محمدحسن خان هستم و سالها در همین بابل رود به خاطر زلال بودن و سالم بودن آب، ماهیگیری و شنا می کردیم. اکنون با تردد خودروها از زیر پل شیارها و ترک هایی که به طاق این پل تاریخی وارد شده است از مسئولان میراث فرهنگی عاجزانه می خواهیم از تردد خودروها از زیر این پل جلوگیری کرده، و آن را به روی خودروها به ویژه خودروهای سنگین کاملا ببندند.

مسئولان، میراث تاریخی زندیه در بابل را دریابند

سلیم یونسی دیگر شهروند بابلی در این گفت وگو یادآور شد: این پل را ۳۰۰ سال قبل با مصالح همان موقع که ساروج بود ساخته شد و به جامعه کنونی تحویل داده شد روزگاری این پل محل عبور اهالی منطقه بود که به سایر شهرها سفر می کردند. این پل خدمات شایانی به مردم کرده است، اما به خاطر بی توجهی برخی مسئولان در حال تخریب است.

\xa0وی گفت: چنان که شاهدیم خودروهای سنگین خسارات عظیمی به پل وارد کرده و جان پل در خطر است، لذا از مسئولان می خواهیم میراث تاریخی این کهن شهر را حفظ کرده و از زیر پل به جای خودرو آب جاری شود.

انتهای پیام



منبع: https://www.isna.ir/news/1403110302010/%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D9%86%D8%AF