معرفی انواع شیرهای دروازه ‌ای یا کشویی مرکزآهن | kasrasaran

بنابراین معمولاً شیرهای دروازه‌ای را طوری طراحی می‌کنند که به طور کامل باز و بسته باشد. هنگامی که شیر به طور کامل باز می‌شود هیچ انسدادی در طول مسیر ندارد و در نتیجه خسارت ناشی از اصطحکاک ندارد. این اصطلاح به این معنی است که وقتی دسته ی شیر برای باز یا بسته کردن دریچه چرخانده می شود، به دلیل ارتباطی که با استم شیر دارد، دیسک را مستقیماً بالا و پایین می برد.

شیر دروازه ایی  OS&Y  یا Gate valve

شیرهای دروازه ای یکی از متنوع ترین انواع شیراز نظر جنس می باشند. متداول ترین جنس شیرهای کشویی شامل چدن خاکستری، چدن نشکن، برنج یا برنز، پی وی سی و پلی اتیلن می باشد. در این نوع شیر، در زمان چرخاندن فلکه، به صورت همزمان محور و کشو به حرکت در می آیند. همچنین محور در قسمت مجاور فلکه پیچ می شود و قسمت پیچ شده در بوش محور قرار می گیرد. در این حالت پیچ های محور و پیچ های بوش به یکدیگر درگیر می شوند.

عملکرد شیر‌های صنعتی از نظر نحوه ی بکارگیری در عبور جریان

شیر کشویی زبانه لاستیکی فاراب از سایز 50 الی 300 میلیمتر برای فشار کاری 16 و 10 بار تولید می شود. سطوح داخلی و خارجی شیر کشویی زبانه لاستیکی فاراب برای محافظت در برابر خوردگی، با ماده رزین اپوکسی آبی با ضخامت بالاتر از 150 میکرومتر به روش الکترواستاتیک پوشش دهی می شود. با توجه به در خواست کارفرما، تجهیزاتی مانند عملگر برقی، عملگر بادی، پیچ تخلیه، تجهیز برای نصب در زیر زمین (T-Ket) و شفت امتداد یافته با شیر کشویی زبانه لاستیکی فاراب مونتاژ می شوند. تفاوت شیر کشویی گوه‌ای (wedge gate valves) با شیر دروازه‌ای موازی در گوه‌دار بودن قطعه متحرک آن است.

بخوان:  جنجال بر سر چهره «کلئوپاترا» در یک مجموعه تلویزیونی

شیر سوزنی (Needle Valve)

تست و بازرسی شیر کشویی فاراب زبانه فلزی (اورینگی) مطابق استاندارد EN12266 صورت می پذیرد. شیر کشویی زبانه فلزی فاراب (رینگ استیل) در سایز 50 تا 350 میلیمتر برای فشار کاری 16 بار برای سیال آب داغ با دمای بالای 80 درجه سانتیگراد و طبق استاندارد EN1171 (DIN 3353) طراحی می گردد. در شیر کشویی فاراب زبانه فلزی (رینگ استیل) جنس بدنه، کلاهک و زبانه از چدن داکتیل (GGG40) مطابق استاندارد EN1563 است.

بنا بر این بهترین گزینه برای قطع و وصل جریان در خط لوله های طولانی شیر بیشتر در مورد نویسنده کشویی می باشد. تفاوت شیر دروازه ای گوه ای (wedge gate valves) با شیر دروازه ای موازی در گوه دار بودن قطعه متحرک آن است. هدف از گوه دار کردن قطعه متحرک این شیرها، تأمین آببندی بیشتر در برابر فشارهای زیاد یا کم است.

  • هنگام گردش فلکه کشوی شیر همراه محور به طرف بالا یا پایین حرکت می‌کند و در نتیجه موقعی که شیر در حالت کاملا باز باشد، محور به اندازه طول کشو از فلکه بیرون و بالاتر قرار می‌گیرد.
  • مهم‌ترین موارد استفاده از این شیرها در مایعات ویسکوز (چسبنده) همانند گریس‌های سبک، روغن‌های سنگین و سایر سیالات غیر قابل اشتعال است.
  • شیرهای کشویی (Gate Valve) یا همان شیر دروازه‌ای تجهیزاتی هستند که جهت قطع و وصل جریان‌های سیال استفاده می‌شوند.
  • مثلا یک شیر کلاس ۱۵۰ در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد می‌تواند فشاری برابر psi ۱۵۰ یا حدود ۷/۱۰ اتمسفر را تحمل کند.
معرفی انواع شیرهای دروازه ‌ای یا کشویی مرکزآهن | kasrasaran