نقش اساسی انجمن دوستداران ‌میراث‌فرهنگی‌ در ثبت‌ میراث‌جهانی شوشتر

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403041509795/%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86-%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C

ارسطوزاده ضمن تبریک سال‌روز ثبت جهانی سازه‌های آبی‌تاریخی شوشتر و ابلاغ پیام تبریک عزت‌اله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به مردم شهرستان، توضیحاتی درخصوص روند ثبت‌جهانی این اثر تاریخی ارائه کرد و گفت: موضوع مردم و بهره‌مندی مردم از آثار تاریخی و نقش آن در زندگی بسیار حائز اهمیت است.

او گفت: مفاخر این شهر، داشته‌ها و سرمایه‌های ابدی این شهرستان هستند و یادشان موجب سرمشق قرار گرفتن برای آیندگان است.

به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: در حوزه حفاظت از میراث‌جهانی، همان‌گونه که در برنامه مدیریتی این محوطه‌ها و آثار جهانی درج شده است، باید برنامه سالیانه مشخص و تدوین‌شده را برابر برنامه زمان‌بندی پیش ببریم که خوشبختانه در این چندسال و طی این دو سه سال اخیر، در برنامه‌هایی که برگزار شد و براساس طرح‌هایی که در راستای نیل به این اهداف تعیین شده بود، ما به اهداف پیش‌بینی شده رسیدیم و در حال حاضر نیز تعداد قابل توجهی طرح در حوزه‌های حفاظت و مرمت، پژوهش و معرفی در این شهرستان درحال انجام هستند.

او با بیان این‌که انجمن دوستداران میراث‌فرهنگی در شوشتر پای اصلی کار در ثبت اثر بود افزود: تعدادی از آن نسل همچنان در قید حیات هستند و پای کار هستند، ضمن این‌که نسل جدید هم به آن اضافه شده است و این موضوعی است که در مسیر ثبت‌ آثار شوشتر در فهرست میراث‌جهانی نقطه قوتی بوده و هست.

او تاکید کرد: مهمترین عامل پاسبانی از میراث‌معنوی و ملموس، حضور مردم است که ما در این شهر ستاد مردمی را داریم و از این بابت خیالمان راحت است که فعالیت‌های‌مان پایدار خواهد بود.

بخوان:  عراق برای ورود اتوبوس‌های ایرانی به کربلا مجوز صادر کرد+فیلم

محمدحسین ارسطوزاده در آیین جشن بزرگ مردمی پانزدهمین سالروز ثبت‌جهانی سازه‌های آبی‌تاریخی شوشتر که در محل قلعه‌سلاسل این شهر و با حضور مقامات محلی و استانی برگزار شد، با بیان این‌که به مناسبت سال‌روز ثبت میراث‌جهانی شوشتر و شوش در یونسکو، دو شب متوالی برنامه ویژه به مناسبت این روزها تدارک دیده شد، گفت: ویژگی اصلی این برنامه‌ها، مردم‌محور بودن آن‌ها است؛ به این معنی که مردم، بانی و برگزارکنندگان آن هستند و این سالروز را مردم و ساکنان این شهرها گرامی می‌دارند که این موضوع نشان از نهادینه شدن این رویدادها در میان مردم دارد و امید داریم به یاری خدا سال به سال این رویدادها باشکوتر و پرمحتواتر برگزار شوند.

او در ادامه افزود: در حال حاضر بالغ بر ۹۶ کارگاه مرمت در سطح استان داریم که در این میان سهم میراث‌جهانی استان یعنی شوش، شوشتر و چغازنبیل متناسب با برنامه‌های از پیش تعیین‌شده مشخص و معین است که امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم برابر برنامه‌ریزی صورت‌گرفته به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در پایان از هنرمند و خواننده برجسته خوزستانی حامد نیسی که فعالیت‌های هنری وسیعی در حوزه خوزستان‌شناسی و گویش‌شناسی انجام داده است نیز قدردانی کرد.

ایسنا/خوزستان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان فعالیت‌های انجمن دوستداران میراث‌فرهنگی شوشتر را عامل اصلی ثبت سازه‌های آبی‌تاریخی این شهر در فهرست میراث‌جهانی یونسکو خواند و گفت: پای کار بودن مردم و این انجمن نقطه قوتی در مسیر ثبت‌ آثار شوشتر در فهرست میراث‌جهانی بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به فعالیت‌های مرحوم پروفسور عبدالکریم بهنیا عضو سابق هیأت‌علمی دانشگاه شهیدچمران اهواز گفت: این مرد نیز پا به پای ما در حوزه‌های علمی کمک‌های بسیار در راستای ثبت میراث‌جهانی شوشتر انجام داد.

بخوان:  موزه آبنبات در خراسان شمالی راه‌اندازی می‌شود

ارسطوزاده با اشاره به اقدامات شهیدجمهور، آیت‌الله ابراهیم رئیسی عنوان کرد: اقدامات این مرد بزرگ در حوزه میراث‌ فرهنگی زبانزد بود و دو ماه پایان منتهی به نوروز ۱۴۰۳،  ۷.۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی در استان خوزستان به واسطه گردشگری شکل گرفت.