او از وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در خواست تجدیدنظر حریم برخی از بناهای تاریخی کرد و در ادامه خواستار توجه ویژه این وزارتخانه به بافت فرسوده کرمان و مرمت و احیای کرد.
طبق اعلام ضرغامی، وزارتخانه میراث فرهنگی به دنبال حذف سیستم ناکارآمد اداری که زنجیر محکمی به دست و پای سرمایه گذاران و فعالان این حوزه زده، است.
عزت الله ضرغامی ظهر امروز هفتم آبان ماه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: کرمان جزو استان های سرآمد در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
او در ادامه می افزاید: بخشی از تفویض اختیارات به استان ها صورت گرفته است و دیگر برای برخی تصمیم گیری ها نیاز به اجازه از مرکز نیست.
به اعتقاد رئیس کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی، کاروانسراها به عنوان نگین گردشگری استان کرمان هستند و باید در راستای مرمت، احیای و استفاده مناسب از این فضاها نهایت برنامه ریزی و تلاش را داشته باشیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه می دهد: هنوز مشکلات ورودی باغ شاهزاده برطرف نشده و متاسفانه اختلاف نظر اداره کل میراث با راه و شهرسازی و سایر ارگان ها در این مسئله حل نشده است.
به اعتقاد امام جمعه کرمان، وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری سه ماموریت حساس و تاریخی دارد که اولین ماموریت آن حفظ میراث و آثار گذشتگان است و میافزاید: تبیین و ترویج محور دوم این ماموریت ها است و در حوزه گردشگری باید به بهترین وجه فرهنگ، هنر سلیقهها ترویج و منتقل شود.
به اعتقاد امام جمعه کرمان، اگر به فرهنگ به طور جدی توجه شود میراث هایی می تواند برای نسل های بعدی به جای گذاشته شود، در ادامه بر لزوم توجه ویژه به بافت تاریخی کرمان و به ویژه مسجد امام خمینی (ره) تاکید کرد و افزود: این مسجد بیش از ۹۰۰ سال سابقه و قدمت دارد که باید نگاه ویژه ای به آن شود.
وی تصریح کرد: سیستم اداری پوسیده و شبکه عنکبوتی که بعضی مواقع همه جا را گرفته هر کاری که می خواهیم انجام دهیم جلو کار را میگیرد و این در مورد همه دستگاه ها متاسفانه است.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن علیدادیسلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر کرمان نیز در این دیدار گفت: استان کرمان نیاز به توجه، کمک و حمایت جدی میراث فرهنگی است.
براساس این گزارش محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این دیدار گفت: استان کرمان ظرفیت های بی نظیر و متنوعی در سه حوزه میراث، گردشگری و صنایع دستی دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: کرمان یک نقش برجسته ای در فرهیختگی، علم، دانش، روحانیت مبارزه و تعهد و … در سطح کشور دارد و در اوج توانمندی در این زمینه ها بوده و امیدواریم با تفویض اختیارات شاهد رونق بیش از پیش صنعت گردشگری در استان کرمان باشیم و وزارتخانه از همه اقدامات در حوزه گردشگری، حمایت لازم را انجام خواهد داد.
علیدادیسلیمانی بر لزوم احیا و مرمت بناهای تاریخی تاکید کرد و در ادامه مرقد مطهر شهید سلیمانی مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به اینکه مرکز مقاومت جهان اسلام است از سوی وزارتخانه کمک شود تا توجه خاص به این مسئله شود.
او با اشاره به اقدامات سرمایه گذاران و فعالان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع در استان کرمان، اظهار کرد: حرکت خوبی در حفظ و مرمت آثار تاریخی در استان کرمان شاهدیم و بگذاریم این خطه الگویی برای کل کشور در این زمینه شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با دعوت از سرمایه گذاران به حوزه گردشگری، عنوان کرد: این وزارت خانه با استفاده از توانمندی های موجود، در راستای حمایت از سرمایه گذاران و فعالان های این حوزه ؛ به دنبال رفع موانع می باشد و در این راستا نیز به جد موضوعات را دنبال می کند.
ایسنا/کرمان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بخشی از تفویض اختیارات به استان ها صورت گرفته است و دیگر برای برخی تصمیم گیری ها نیاز به اجازه از مرکز نیست.
علیدادیسلیمانی، صنایع دستی را محور سوم برشمرد و در ادامه میگوید: وقتی این سه بخش مورد توجه قرار گیرند، پیشرفت هایی را می توانیم شاهد باشیم.
همچنین دکتر محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به گردشگری مقاومت، عنوان کرد: زائرانی از بیش از 100 کشور دنیا برای زیارت مرقد شهید سلیمانی به کرمان سفر کرده اند و درخواست داریم که وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نگاه ویژه ای به گردشگری مقاومت در کرمان داشته باشد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401080704393/%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D9%86%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AA%D9%81%D9%88%DB%8C%D8%B6