وفاق در عمل نیز به منصۀ ظهور برسد



ایسنا/اصفهان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور با اشاره به امضای سند ملی توسعه صنایع‌دستی و ابلاغ آن به همۀ دستگاه‌ها گفت: ثبت‌های جهانی بیش از آنچه امتیاز باشد مسئولیت است و ما در مقابل آن مسئول هستیم.

مریم جلالی دهکردی در آئین پاسداشت ثبت نشان بین‌المللی جغرافیایی هنر قلمزنی اصفهان که امروز چهارشنبه (۱۶ آبان‌ماه) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه صدای ضربه‌های چکش در هنر قلمزنی، آهنگ توسعه است، گفت:  فرهنگ ما از لحظه‌لحظه شروع شده است و این اجزای کوچک که به پیکره واحد تبدیل می‌شوند جزئی از فرهنگ ما است و ایران را می‌سازند.

او تأکید کرد: ما فارغ از همه القاب و نسبت‌های سازمانی، اجزایی هستیم که یک هدف را در کل واحد دنبال می‌کنیم. سبک و آداب زندگی ما همین جزئیات کوچکی است که به هنر و پیکره واحد تبدیل می‌شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ضمن اشاره به اینکه حامل پیام تبریک وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای ثبت نشان بین‌المللی جغرافیایی هنر قلمزنی اصفهان است، افزود: ثبت‌های جهانی بیش از آنچه امتیاز باشد، مسئولیت است و ما در مقابل آن مسئول هستیم.

جلالی ادامه داد: ما باید از مرز توصیف عبور کنیم. غیرت، همت، معرفت و دغدغه استاندار اصفهان نسبت به این استان بسیار است و ما باید برای اصفهان هرکاری حتی کوچک‌ انجام دهیم. من امیدوارم و نگران نیستم، چراکه ما ملت بزرگی هستیم و در برهه‌های سخت‌تر نیز سربلند عبور کرده‌ایم. ما ریشه داریم و این ریشه در خدمتِ رشد است.

بخوان:  ردادی مطرح کرد: 3 پیشنهاد به مجلس برای دخیل‌کردن بیشتر مردم در اداره کشور

او اضافه کرد: دیروز رئیس جمهور، سند ملی توسعه صنایع‌دستی را امضا و به همه دستگاه‌ها ابلاغ کردند. برای این موضوع به مدت حدود دو سال در شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش کردیم و امیدواریم همان‌طور که در برنامه هفتم توسعه مکلف شدیم به تأمین زیست بوم صنایع‌دستی به‌عنوان اقتصاد هویت‌بنیان، بتوانیم در نخستین گام اصفهان را با کمک استاندار، عزم شکل‌گرفته در اتاق بازرگانی، با همت اتحادیه صنایع‌دستی، کمیسیون‌های مختلف، با تلاش نمایندگان مجلس و با انجام وظیفه و سخت‌کوشی‌ در وزارتخانه و اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، اصفهان را به‌عنوان نمونه‌ای برای اقتدار فرهنگی معرفی کنیم، چراکه همه ابزارهای آن فراهم است.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: گذشته، چراغ راه آینده نیست که اگر چنین باشد ممکن است هرجایی را روشن کنند و سوخت آن ممکن است به درد آینده نخورد. گذشته، ریشه آینده است و باید در پناه آینده، گذشته را معاصرسازی کرد که به همت همه شما اتفاق خواهد افتاد. امیدوارم که تلاش ما قدم به قدم برای ساخت آینده باشد و از حال به آینده عبور کنیم.

جلالی با بیان اینکه استاندار جدید اصفهان حتی در زمان انجام وظایف ملی بازهم دغدغه اصفهان را داشته است، تصریح کرد: وقت آن است چیزی که به‌عنوان وفاق، مرام دولت چهاردهم شده در عمل نیز به منصۀ ظهور برسد و توصیف‌های ما چه توصیف‌های محض خوبی و چه توصیف‌های محض بدی منجر شود به توضیح، تفسیر و تشریح و به فناوری و دانش روز گره بخورد.

او خاطرنشان کرد: آقای شیردلی رئیس سابق اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان اولین قدم‌های برنامۀ سند توسعه و حمایت از هنرمندان را رقم زدند، اما آن قانون از سال ۹۶ اجرایی نشده و مجلس شورای اسلامی قرار است در زیست‌بوم صنایع‌دستی به ما کمک کند و هم‌اکنون لایحه بودجه در مجلس در حال طرح است و امیدوارم تغییر رویکرد نسبت به صنایع‌دستی و گردشگری به‌عنوان اقتصاد هویت‌بنیان کارگشا باشد.

بخوان:  نماینده اصفهان: چه کار ویژه‌ای برای آثار میراث فرهنگی اصفهان انجام شده است؟

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403081612171/%D9%88%D9%81%D8%A7%D9%82-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%86%DB%8C%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%B5%DB%80-%D8%B8%D9%87%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%B3%D8%AF