مقامات مصری اعلام کردند باستانشناسان مصری و آمریکایی یک مقبره باستانی با ۱۱ گور مُهر و موم شده را به همراه جواهرات در نزدیکی شهر اقصر کشف کردند.
به گزارش ایسنا، مقامات مصری اعلام کردند باستانشناسان مصر و ایالات متحده آمریکا یک مقبره باستانی با ۱۱ گور مُهر و مومشده را در نزدیکی شهر مشهور اقصر کشف کردند. این کشف شامل گنجینهای از جواهرات نفیس و همچنین مجسمهای بوده که به عنوان یک «یافته مهم» توصیف شده است.
وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر روز در بیانیهای که شبکه خبری سیبیاس منتشر کرد، اعلام کرده است «این مقبره که قدمت آن به پادشاهی میانه (۱۹۳۸ قبل از میلاد تا ۱۶۳۰ قبل از میلاد مسیح) برمیگردد، در گورستان العساسیف جنوبی، در کنار معبد حتشپسوت (پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر باستان) در کرانه باختری رود نیل در اقصر پیدا شده است.»
محمد اسماعیل خالد، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر گفت که مأموریت مشترک مصر و آمریکا در کاوش این گورستان تابوتهایی برای پنج زن، دو مرد و سه کودک پیدا کرد که نشان میدهد این آرامگاه خانوادگی برای نسلها در طول سلسله دوازدهم و آغاز سلسله سیزدهم استفاده شده است.
او اظهار کرد: سیلهای باستانی بیشتر تابوتهای چوبی و لفافهای کتانی تدفینها را از بین برده است. با این حال، برخی از اقلام از جمله جواهرات در محل دفن زنان، دست نخورده یافت شد، از جمله یک گردنبند ظریف با ۳۰ مهره آمیتیست و دو مهره عقیق استوانهایشکل که در قاب یک طلسم با سر اسب آبی قرار دارد.
کاترین بلیکنی، باستانشناس ارشد آمریکایی نیز گفت که آنها دو آینه مسی، یکی با دستهای به شکل نیلوفر آبی و دومی با طراحی منحصر به فرد حاثور (الهه آسمان، عشق، زیبایی، موسیقی و مادری در مصر باستان) پیدا کردند.
مسئول پروژه حفاظت از جنوب منطقه العساسیف، که سرپرستی این کاروش را برعهده داشت، در یک بیانیه خبری گفت که یک مجسمه نمادین باروری با لعاب سبز ـ آبی، از جمله کشفهای مهم این کاوش بوده است.
دکتر النا پیشکیکووا در بیانیهای گفت: این مدل به خوبی طراحی شده و با انواع جواهرات و نشانههای لوزی روی پاها و تنه تزئین شده است. موهای کوتاه شده او سیاه رنگ شده است. سوراخهای موجود روی سر مجسمه برای چسباندن مو در نظر گرفته شده بودند. تقریباً ۴۰۰۰ مهره گِلی که در کنار مجسمه پیدا شده بود، موهای اصلی او را تشکیل میدادند.
این کشف در حالی به نتیجه رسید که مصر تلاشها برای جذب گردشگران بیشتر را دوچندان کرده است. گردشگری منبع قابل توجهی برای کسب ارز خارجی برای این کشور در شمال آفریقا است. گردشگری که به شدت به آثار غنی فراعنه مصر وابسته است، پس از آشفتگی سیاسی پس از قیام سال ۲۰۱۱، دچار رکود طولانی شد.
ماه گذشته، درهای بخشی از موزه بزرگ مصر، پروژه بزرگ در نزدیکی اهرام معروف جیزه، که ۱۲ سالن را که مصنوعات فراعنه را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میداد، پیش از افتتاحیه رسمی به روی بازدیدکنندگان گشوده شد. در این موزه بیش از ۱۰۰ هزار اثر از گنجینههای باستانی مصر در بزرگترین موزه باستانشناسی جهان به نمایش گذاشته خواهد شد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403081511242/%DA%A9%D8%B4%D9%81-%DB%B1%DB%B1-%DA%AF%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B5%D8%B1