قدیر افروند این اتفاق را با توجه به وقفه طولانی در کاوش های باستان شناسی ری، «مهیج» توصیف کرد و به ایسنا گفت: پژوهش های باستان شناسی از برنامه های مهم و بنیادین پایگاه ملی ری است و\xa0 بزودی شاهد دو برنامه کاوش باستان شناسی به طور همزمان در پهنه باستانی ری خواهیم بود.
او افزود: هم محوطه تاریخی «دژ رشکان» و هم تپه باستانی «چشمه علی» از مهمترین کانون های فرهنگی و تمدنی ری باستان هستند و با برنامه ریزی صورت گرفته اکنون و در مهرماه ۱۴۰۳ (از روز سه شنبه) این دو کاوش آغاز می شوند و تا آبان ماه ادامه خواهد داشت.
به گفته مدیر پایگاه میراث ملی ری، کاوش باستان شناسی دژ رشکان پس از حدود ۱۷ سال و تپه چشمه علی با گذشت حدود ۲۵ سال دوبار از سر گرفته می شوند.
این باستان شناس اضافه کرد: دانشگاه شهید بهشتی در تپه باستانی چشمه علی و من در دژ رشکان، پژوهش و کاوش باستان شناسی این محوطه ها را انجام می دهیم.
افروند گفت: همکاری پایگاه ملی ری با دانشگاه شهید بهشتی بر پایه تفاهم نامه ای است که این دانشگاه با پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران بسته است.
مدیر پایگاه میراث ملی ری ادامه داد: این پایگاه علاوه بر پروژه های متعددی که در دو محوطه باستانی مهم تپه میل و دژ رشکان اجرا کرده است اکنون آغازگر این حرکت مهم و در حقیقت تحول جدی علمی-پژوهشی در پهنه باستانی ری با دیرینگی بیش از ۸ هزاره است.
افروند اظهار کرد: این دو برنامه مهم باستان شناسی حاصل تعامل، همکاری و حمایت های ارزنده اداره کل پایگاه های ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است و بالطبع حضور و همکاری یکی از موفق ترین گروه های باستان شناسی ایران، یعنی دانشگاه شهید بهشتی خود فرصت ارزشمند و نویدبخش همکاری های علمی گسترده ای با پایگاه ملی ری خواهد بود.
انتهای پیام