کتاب گردشگری خلاق نوشته فرید جواهرزاده و الهام عناصری است که به طور خلاصه به مفهوم گردشگری خلاق که نسل سوم گردشگری است پرداخته است و در راستای تبیین مفهوم جدید گردشگری خلاق حرکت کرده است.
جواهرزاده ادامه داد: در واقع در نسل سوم گردشگری با گردشگرانی مواجه هستیم که به دیدن جاذبههای گردشگری اکتفا نمیکنند و با هدف تجربه و درک عمیق از مقصد به سفر میروند. این نسل از گردشگران اطلاعات زیادی دارند و به دنبال درک عمیقی از معنای زندگی خود هستند.
جواهرزاده در خصوص محتوای کتاب گردشگری خلاق بیان کرد: این اصطلاح در هزاره سوم به وجود آمده است و بر اساس نیازها و خواستههای بهروز گردشگر مطرح شده است. این نوع از گردشگری طیف وسیعی از خلاقیتها را شامل میشود که ما سعی کردیم بخشی از آن را در زمره گردشگری خلاق در این کتاب تعریف کنیم.
وی ادامه داد: در کتاب گردشگری خلاق به عواملی که منجر به شناسایی فرد و فرآیندهای خلاقیت محور در حوزه گردشگری میشود پرداخته شده است. هچنین به تجاربی که در گردشگری خلاق با آن مواجه شدیم و برای رفع نیازهای اساسی اجتماعی و فکری گردشگران ضروری بوده در این کتاب پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: گردشگران امروزی تمایل دارند در اعمال روزمره خود از خلاقیت بهره ببرند که بخشی از این خلاقیت به فعالیتهای روزانه گردشگر و بخشی نیز به مواجهه او با جامعه مربوط است.
گردشگری بخش جدانشدنی زندگی انسان امروز است
جواهرزاده عنوان کرد: همچنین در این کتاب عواملی مانند مشارکت جامعه محلی، تاثیر فرهنگ مقاصد سفر و تعاملات میان میزبان و مهمان در این نوع گردشگری شرح داده شده است.
وی افزود: در کتاب گردشگری خلاق مفهوم گردشگری خلاق از جهت نزدیکی آن به فرهنگ خلاقیت تعریف و در چهارچوب رفتارهای جدید گردشگر تبیین شده است. نکتهای که در کتاب به آن اشاره شده این است که خلاقیت نتیجه اتفاقی بوده که در درون انسان رخ میدهد و بعد نمودی بیرونی میگیرد.
ایسنا/خراسان رضوی نویسنده کتاب گردشگری خلاق گفت: اصطلاح گردشگری خلاق در هزاره سوم به وجود آمده و بر اساس نیازها و خواستههای بهروز گردشگر مطرح شده است.
وی در خصوص نگاه به گردشگر در گردشگری خلاق گفت: در این نوع گردشگری به گردشگر به عنوان یک شهروند نگاه شده و از عبارت گردشگر- شهروند استفاده میشود. در کتاب گردشگری خلاق این عبارت نیز تبیین شده است.
نویسنده کتاب گردشگری خلاق بیان کرد: گردشگری امروزه بخشی جدانشدنی از زندگی انسان است و کمتر کسی با آن مواجه نشده است. تنها با درک نقش خلاقیت در گردشگری میتوان به ایجاد تجارب خلاق کمک و نوعی از گردشگری به نام گردشگری خلاق را ایجاد کرد.
رئیس انجمن علمی طبیعتگردی ایران در خصوص مخاطبان این اثر گفت: از این رو که در کتاب گردشگری خلاق به طور مختصر و عمومی به مفهوم این نوع گردشگری پرداخته شده است، این کتاب براس استفاده دانشجویان، پژوهشگران، علاقهمندان و فعالان حوزه گردشگری و عامه مردم مناسب است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401110503765/%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%82-%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
گردشگر- شهروند نگاهی نو به گردشگران است
وی تصریح کرد: کتاب گردشگری خلاق در این چهارچوبها نگارش شده است و سعی شده ضمن معرفی اصطلاحات مرتبط با گردشگری خلاق، نقش خلاقیت و تجربه بر اساس یادگیری و خودشکوفایی در مفهوم گردشگری خلاق برای نسل جوان و دانشجویان تبیین شود.
فرید جواهرزاده در گفتوگو با ایسنا در خصوص کتاب گردشگری خلاق اظهار کرد: از دهه ۱۹۵۰ میلادی مفهوم گردشکری گسترش یافت و گردشگری تفریحی رونق گرفت. از دهه ۱۹۸۰ میلادی اشکال مختلف گردشگری شکل گرفت و از سال ۲۰۰۰ میلادی مفهوم گردشگری خلاق که نوع جدیدی از گردشگری است مطرح شد. گردشگری خلاق نسل سوم گردشگری است.
هدف گردشگری خلاق درک عمیق از مقصد است