گمشده‌های «موزه بریتانیا» پیدا شد

در پی مسائل بحث‌برانگیز اخیر درباره سرقت آثار «موزه بریتانیا»، نخست یونان، سپس نیجریه، چین و ولز خواستار استرداد آثار تاریخی از این موزه شده‌ بودند.

«گاردین» در این‌باره نوشته است که سال گذشته مشخص شد حدود ۲۰۰۰ شیء‌ از مجموعه «موزه بریتانیا» ربوده و یا گم شده است که حتی برخی از آنهای در وب‌سایت «ای‌بی» به فروش رسیده‌اند.

«جورج آزبورن»، یکی از مسئولان «موزه بریتانیا» با اشاره به اینکه بازیابی بیش از ۶۰۰ شیء‌ یک نتیجه قابل‌توجه است، توضیح داد: «افراد کمی انتظار داشتند چنین روزی را ببینند و حتی من نیز تردید داشتم. زمانی که ما خبر تکان‌دهنده به سرقت رفتن این اشیاء از مجموعه این موزه را اعلام کردیم، مردم به طور قابل درکی به این نتیجه رسیدند که موضوع به همین جا ختم می‌شود. بعید بود بتوانیم بیش از انگشت‌شماری از اشیاء ربوده‌شده را دوباره پیدا کنیم. معمولا تاریخچه سرقت‌های این چنینی به این صورت بوده است.»

مسئولان «موزه بریتانیا» اعلام کردند که بیش از ۶۰۰ شیء گمشده یا ربوده‌شده از این موزه پیدا شده است.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403022921374/%DA%AF%D9%85%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7-%D9%BE%DB%8C%D8%AF%D8%A7-%D8%B4%D8%AF

«آزبورن» اظهار کرد: «گروه «موزه بریتانیا» تسلیم نشد. ما از طریق جست‌وجو هوشمندانه و با کمک شبکه‌ای از خیرین، به نتیجه قابل‌توجهی دست پیدا کردیم؛ بیش از ۶۰۰ مورد از این اشیاء نزد ما بازگشته‌اند و ۱۰۰ مورد دیگر نیز شناسایی شده‌اند که یعنی در مجموع حدود نیمی از اشیاء مسروقه را بازیابی کرده‌ایم.»‌

«موزه بریتانیا» محل نگهداری حدود ۸ میلیون شیء تاریخی است.

به گزارش ایسنا، «موزه بریتانیا» موقعیت مکانی ۲۶۸ شیء دیگر از مجموعه اشیاء گمشده یا ربوده‌شده این موزه را شناسایی کرده است تا شمار کل اشیاء بازیابی‌شده این موزه به ۶۲۶ مورد برسد.

بخوان:  دستور رئیس‌جمهور برای رفع مشکلات موجود در مسیر پیاده‌روی زائران اربعین

در بیانیه‌ای که در روز جمعه منتشر شده است، «موزه بریتانیا» اعلام کرد: عملیات بازیابی اشیاء، جهانی بوده است و این اشیاء در سراسر اروپا و آمریکای شمالی پیدا شده‌اند. همچنین در جریان این بیانیه اعلام شد که مسئولان موزه سرنخ‌های جدیدی درباره حدود ۱۰۰ شیء‌ را دنبال کرده‌اند.

به گفته «آزبورن» جست‌وجو برای اقلام مسروقه همچنان ادامه دارد.

«هارتویگ فیشر»، رئیس وقت موزه نیز پس از ناکامی در واکنش مناسب به هشدارها درباره سرقت مشکوک هزاران شیء در سال ۲۰۲۱، در ماه «اوت» استعفا داد. همچنین معاون او، «جاناتان ویلیامز»، سمت خود را در ماه دسامبر کنار گذاشت.

بیشتر این اقلام، اشیاء کوچکی بودند که در یکی از انبارهای متعلق به یکی از مجموعه‌های موزه نگهداری می‌شدند. هیچ‌کدام از این اشیاء اخیرا برای عموم مردم به نمایش گذاشته نشده بودند و بیشتر برای اهداف تخقیقاتی نگهداری می‌شدند.

دکتر «پیتر هیگز»، یکی از مدیران ارشد دپارتمان یونان و رم این موزه، پس از اینکه در ارتباط با ناپدید شدن این اشیاء به عنوان مظنون شناخته شد، از سِمَت خود کنار گذاشته شد. هرچند او این اتهامات را رد کرده است.

پس از اینکه مشخص شد اشیائی از جمله زیورآلات طلا و جواهر تاریخی گمشده، مسروقه یا آسیب‌دیده‌اند، مسئولان «موزه بریتانیا» ‌یک پروژه بازنگری و بررسی را در تابستان سال گذشته آغاز کردند.