فرماندار مشهد ادامه داد: برای تسهیلات بهتر تا سهشنبه تعداد زیادی واحد نانوایی سیار را فعال میکنیم. برای هیاتهای مذهبی که نیاز به نان دارند سازوکاری ایجاد کردیم، اینگونه که در شورای هیئات مذهبی قرارگاهی ایجاد و کلیه هیاتها ساماندهی شده که مراجعه میکنند و حواله نان میگیرند. برای موکبهای در مسیر زائران پیاده نیز آرد تامین شده و اگر نیاز به نان داشتند به همین شیوه نان برای آنها تامین میشود.
فرماندار مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه تامین کالا ۲۰ قلم کالای ضروری را شناسایی و تامین کردیم. مکانهای دپویی در اطراف حرم پیشبینی شده که تمام کالاها به اندازه کافی در آنها قرار دارند. با ۷۰۰ واحد صنفی تفاهمنامه بستیم و مکان آنها را در نشان جایگذاری کردیم. بنرهایی در واحدهای صنفی نصب شده است. این واحدها باید تمام این ۲۰ قلم کالا را به قیمت روی کالا و قیمت مصوب عرضه کنند که ۵۰۰ بازرس کار نظارت را انجام میدهند. اگر کالایی مورد نیاز باشد، واحدها اطلاعرسانی کرده و ما تهیه میکنیم.
داوری گفت: کل موکبهایی که تاکنون درخواست کردند ۳۰۰ مورد بوده اما هنوز همه ورود پیدا نکردند. میزان اسکان ما نیز تا الان در حوزه اقامت اضطراری ۵ درصد در کمپ غدیر پر شده و در بخش غیر رسمی نیز که به هیاتهای مذهبی و زائران پیاده تخصیص داده شده هنوز اقامتی نیست و به محض ورود در این مکانها اقامت خواهند داشت. ۶۸ درصد اقامت رسمی نیز تکمیل شده است.
ایسنا/خراسان رضوی فرماندار مشهد با بیان اینکه ۶۸ درصد اقامت رسمی نیز تکمیل شده است، گفت: میزان اسکان ما تا کنون در حوزه اقامت اضطراری ۵ درصد در کمپ غدیر بوده و در بخش غیر رسمی نیز که به هیاتهای مذهبی و زائران پیاده تخصیص داده شده هنوز اقامتی نیست و به محض ورود در این مکانها اقامت خواهند داشت.
داوری با اشاره به اینکه برای تامین نان تلاش ویژهای انجام دادیم، تصریح کرد: به تمام نانواییهای رینگ یک و ۲ اطراف حرم سهمیه آرد فوقالعاده تخصیص دادهایم، میزان مدت پخت افزایش پیدا کرده و تعدادی از نانواییها نیز ۲۴ ساعته فعال هستند. ۳۰ واحد نانوایی ثابت در اطراف حرم از پایان صفر سال گذشته تا امسال اضافه شده که ۸ واحد اخیرا افتتاح شده است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402062012734/%DB%B6%DB%B8-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF-%D8%AA%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
محسن داوری امروز ۲۰ شهریورماه، در چهارمین نشست خبری قرارگاه عملیاتی زائران دهه آخر صفر استانداری خراسان رضوی که در هتل روتانا برگزار شد، اظهار کرد: امسال قرارگاه خدمات سفر و زائر را از ایام عید به بعد تعطیل نکردیم. ۲۱ جلسه برای دهه پایانی صفر برگزار شده و به صورت مستمر ماموریتهایی که باید را پیگیری کردیم. ۱۲ کمیته توسط ۴ معاون فرمانداری مشهد مدیریت میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه تاسیسات گردشگری رسمی تاکنون مورد تخلفی گزارش نشده اما در حوزه غیر رسمی ۱۷ گزارش داشتیم که رسیدگی کردیم. ۴ پایگاه در اطراف حرم مستقر هستند که ۲۴ ساعته و آنلاین به شکایات رسیدگی کرده و برخورد میکنند.
سیدجواد موسوی، دبیر ستاد خدمات سفر خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: ما از یک ماه گذشته بررسی و بهسازی ۱۴۷۰ چشمه سرویس بهداشتی بین راهی را شروع کردیم. جایگاهداران جایگاههای سوخت را نیز مقرر کردیم تا مقدمات استفاده از سرویسهای بهداشتی را آماده کنند، ممکن است الان آماده نشود اما این اتفاق شکل گرفته است.
وی بیان کرد: حوزه حملونقل و نظارت بر قیمتها نیز رصد میشود تا اتفاق ویژهای رخ دهد. نظارت بر تاکسیرانی نیز در حال انجام است. هر شیفت ۲۰۰ تاکسی صلواتی در اطراف حرم مستقر هستند تا زائران را جابهجا کنند. پارکینگهای رسمی فعال هستند. بسیاری از زمینهای بلاتکلیف اطراف حرم را نیز تبدیل به پارکینگ کردیم، بنابراین حدود ۱۰ هزار پارکینگ در اطراف حرم ایجاد شده است.
وی بیان کرد: نگاه ما به زائر این است که قبل از اینکه احساس نیاز کند، نیازش را برآورده کنیم؛ یعنی بستری فراهم شود که زائران آرامشی برای زیارت داشته باشند. ما زائران پیاده و سواره را در ۳ پایانه ورودی و ۲ مسیر ورودی شهر مشهد استقبال میکنیم. تعدادی از اعضای کمیتهها در ایستگاهها حضور دارند و اولین نیازهای زائران را نیازسنجی میکنند تا نیازها برطرف شود. در مجموع ۵ ایستگاه استقلال ایجاد کردیم.
داوری با بیان اینکه قرارگاه دهه پایانی صفر از پنجشنبه راهاندازی شده و شبانهروزی فعالیت دار، عنوان کرد: زائران میتوانند با شماره ۳۷۰۴۵ تماس بگیرند، بلافاصله تمام کمیتههای قرارگاه نیاز یا مشکل زائران را بررسی و نتیجه را به زائر منعکس میکنند. راهنماهایی نیز در سطح شهر و اطراف حرم ایجاد شده است. ۳۸ اکیپ سیار در سطح شهر و به ویژه اطراف حرم به صورت سیار فعال هستند تا اگر زائران مشکلی داشته باشند یا نقصی وجود داشته باشد، پاسخگویی کنند.
وی افزود: بازارهای موقت نیز توسط شهرداری در مکانهایی که کمبود وجود داشته، تامین شده تا ۲۰ قلم کالا را عرضه کنند. ۴ پایگاه نظارت بر بازار و دستگاههای خدماتی در ۴ مسیر منتهی به حرم تعبیه شده که اعضای ۱۴ دستگاه نظارتی در این پایگاهها حضور دارند، بازار و تمام حوزههای خدماتی را رصد و بلافاصله رای صادر میکنند.